Elektrische vacuümgrijper voor zwaar palletiseerwerk

De nieuwe VGP20-grijper van OnRobot kan uit de voeten met veeleisende verpakkings- en palletiseertoepassingen. Het is volgens de producent ’s werelds krachtigste elektrische vacuümgrijper. Hij is compatibel met alle toonaangevende robotmerken en kan ladingen aan tot 20 kilogram.

De VGP20-grijper is compatibel met alle toonaangevende robotmerken en kan ladingen aan tot 20 kilogram.

Hierdoor is de grijper zeer geschikt voor diverse toepassingen in allerlei sectoren, van cosmetica en elektronica tot farmaceutica en voedingsmiddelen en dranken.

“Onze klanten vroegen om een kostenefficiënte, eenvoudig te implementeren vacuümgrijper. Een die omvangrijke, zware lasten kan oppakken en tegelijkertijd slim genoeg is om een breed scala aan items te hanteren.

Zoals bijvoorbeeld producten met onregelmatige vormen en poreuze oppervlakken”, zegt Enrico Krog Iversen, CEO bij OnRobot. “De VGP20 combineert kracht, intelligentie en gebruiksgemak dat concurreert met dure, complexe pneumatische grijpers.”

Kostenbesparing t.o.v. pneumatische grijpers

De elektrische vacuümgrijper VGP20 kan toepassingen aan die traditioneel door krachtige pneumatische grijpers worden afgehandeld. Hierbij is de VGP20 niet alleen goedkoper, maar ook eenvoudiger te gebruiken. Terwijl pneumatische grijpers perslucht nodig hebben om te werken, is de VGP20 volledig elektrisch en direct klaar voor gebruik. Bedrijven kunnen hierdoor volgens OnRobot tot 90% besparen op bedrijfs- en onderhoudskosten in vergelijking met traditionele pneumatische grijpers.

De VGP20 biedt onbeperkte kop- en luchtstroomaanpassing en functionaliteit via meerdere kanalen. Hierdoor kan hij worden ingezet op meerdere voorwerpen van verschillende vormen en afmetingen.

Luchtstroomregeling

Bovendien biedt de ingebouwde intelligentie van de VGP20-grijper, in combinatie met de gebruiksvriendelijke software, een nauwkeurige luchtstroomregeling. Deze gaat verder dan de mogelijkheden van traditionele pneumatische grijpers. Hiermee kunnen gebruikers het type grip dat wordt gebruikt in verschillende toepassingen variëren. Voorbeelden hiervan zijn de zachte grip die wordt gebruikt voor het hanteren van delicate items of de harde grip die nodig is voor grote, zware kartonnen dozen met poreuze oppervlakken.

Met de VGP20-grijper van OnRobot kan ook de luchtstroom van de grijper continu worden gemonitord. Als deze optie is geselecteerd en het vacuüm om welke reden dan ook wordt onderbroken, komt de robot onmiddellijk tot stilstand en verschijnt er een waarschuwing in de grijpersoftware.

“Efficiënt verpakken en palletiseren is cruciaal voor het succes van fabrikanten, e-commerce en logistieke bedrijven. Arbeidstekorten vormen echter een voortdurende uitdaging en het handmatig uitvoeren van deze taken is eentonig en niet bepaald ergonomisch”, zegt Iversen. “De krachtige en veelzijdige VGP20-grijper stelt bedrijven in staat deze taken te automatiseren. Hierdoor worden werknemers ontlast en wordt tegelijkertijd de algehele productiviteit en kwaliteit verbeterd.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Veelzijdige magnetische grijper

09-04 De grijper is compatibel met alle grote robotmerken via OnRobot’s One System Solution en…

Automatisering

Cobot overwint onbekendheid en stijgt in populariteit

10-12 De onbekendheid over cobots wegnemen en informeren, dat is de belangrijkste insteek van de…

Automatisering

Intelligente cobotgrijper kan objecten voelen

23-01 OnRobot, fabrikant van end-of-arm tools voor robots en cobots, komt met twee vernieuwende grijpers:…

Automatisering

Nationale Cobot Dag in Tiel

07-11 Diverse bedrijven die zich bezighouden met cobots laten tijdens de Nationale Cobot Dag op…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X