Ontwikkeling 247Tailorsteel gaat onverminderd door

0
51

Bij 247TailorSteel, leverancier van op maat gesneden platen, buizen en kantdelen, kan de TIV-bezoeker kennismaken met de nieuwste software en ontwikkelingen binnen de organisatie, die maar blijft uitbreiden.

Vorig jaar zomer heeft 247TailorSteel een flinke uitbreiding van de hoofdvestiging in Varsseveld officieel in gebruik genomen. Maar daar blijft het niet bij. Afgelopen voorjaar heeft eigenaar Carel van Sorgen getekend voor de aankoop van een nieuw stuk bouwgrond van 4500 vierkante meter, dat grenst aan de bestaande locatie in Varsseveld. Hier wordt een nieuwe hal gebouwd, die begin 2019 gereed zal zijn. Dat betekent opnieuw meer ruimte voor nieuwe machines, een nieuwe werkruimte voor de werknemers en meer ruimte voor innovatie.

Naast Varsseveld is sinds afgelopen voorjaar ook de nieuwe locatie in het Duitse Oyten operationeel. 247TailorSteel Bremen is hier naar toe verhuisd. Dat betekent dat 247TailorSteel Duitsland van drie naar acht lasersnijders is uitgebreid en er vier kantbanken bij zijn gekomen.

Specialistisch kantwerk
247TailorSteel is ruim tien jaar geleden begonnen met het leveren van plaatuitslagen. Later is daar buislasersnijwerk aan toegevoegd en inmiddels wordt er ook specialistisch kantwerk in kleine en grote oplages geleverd. Voor de grotere volumes zijn er twee PPEB kantbanken van LVD beschikbaar, die snel, efficiënt en met uitstekende kwaliteit buigen. Deze machines zijn volgens 247TailorSteel ideaal voor de verwerking van minder complexe buigingen, toegepast op grote productievolumes. Ook zijn deze kantbanken geschikt voor relatief kleine producten.

Daarnaast staan er in Varsseveld en Oyten in totaal ook twaalf ATC kantbanken. Deze zijn volledig CNC-aangestuurd. Ze hebben een variabele gradenhoek en plaatdikte instelling. Door de automatische gereedschapswissel (ATC) worden foutmarges geminimaliseerd. Alle gereedschappen zitten in de machine en worden automatisch gewisseld naargelang de taak. Dat verkort de wisseltijd en verhoogt de productiviteit. De PPEB kantbanken hebben geen automatische gereedschapswissel en worden daarom voor de grotere series (met minder wisselingen) ingezet.
Ondertussen wordt ook het lasersnijmachinepark uitgebreid en gemoderniseerd. Na jarenlange trouwe dienst is onlangs één van de lasers vervangen. Hier staat nu een fonkelnieuwe Trumpf  8 kW fiberlaser.

Gebruik van internet
De kracht van 247TailorSteel zit behalve in het moderne en omvangrijke machinepark, waar de interne logistieke processen worden uitgevoerd door AGV’s en robots, vooral in het gebruik van internet. Met moderne software kunnen klanten snel en eenvoudig langs digitale weg het materiaal bestellen dat ze nodig hebben. Daarbij worden ze geholpen door online assistent Sophia. Sophia (Sophisticated Intelligent Analyser) staat voor de nieuwste generatie software met veel functionaliteiten en werkt met kunstmatige intelligentie, waaruit de productie en logistiek worden aangestuurd. Zo genereert zij in een handomdraai lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen. De website en de software worden voortdurend verder ontwikkeld en 247TailorSteel loopt hiermee voorop. Het bedrijf behaalde onlangs een tweede plaats bij de wereldwijde Sitefinity Website of the Year Awards in de categorie Manufacturing. De website is daarbij beoordeeld op creativiteit, gebruikerservaring, functionaliteit en de impact die de website heeft gehad op de bedrijfsdoelen. Recent zijn opnieuw updates doorgevoerd op 247TailorSteel.com, die bezoekers nog meer inzage geven in het bedrijf. Het machinepark wordt volledig weergegeven en tegelijkertijd worden  de bewerkingen die hiermee voor de klanten worden verricht, gevisualiseerd. Ook het materialenoverzicht is vernieuwd. Hier is eenvoudig doorheen te navigeren dankzij handige filters.

247TailorSteel, stand 454