Ontwikkeling 247Tailorsteel gaat onverminderd door

Bij 247TailorSteel, leverancier van op maat gesneden platen, buizen en kantdelen, kan de TIV-bezoeker kennismaken met de nieuwste software en ontwikkelingen binnen de organisatie, die maar blijft uitbreiden.

Vorig jaar zomer heeft 247TailorSteel een flinke uitbreiding van de hoofdvestiging in Varsseveld officieel in gebruik genomen. Maar daar blijft het niet bij. Afgelopen voorjaar heeft eigenaar Carel van Sorgen getekend voor de aankoop van een nieuw stuk bouwgrond van 4500 vierkante meter, dat grenst aan de bestaande locatie in Varsseveld. Hier wordt een nieuwe hal gebouwd, die begin 2019 gereed zal zijn. Dat betekent opnieuw meer ruimte voor nieuwe machines, een nieuwe werkruimte voor de werknemers en meer ruimte voor innovatie.

Naast Varsseveld is sinds afgelopen voorjaar ook de nieuwe locatie in het Duitse Oyten operationeel. 247TailorSteel Bremen is hier naar toe verhuisd. Dat betekent dat 247TailorSteel Duitsland van drie naar acht lasersnijders is uitgebreid en er vier kantbanken bij zijn gekomen.

Specialistisch kantwerk
247TailorSteel is ruim tien jaar geleden begonnen met het leveren van plaatuitslagen. Later is daar buislasersnijwerk aan toegevoegd en inmiddels wordt er ook specialistisch kantwerk in kleine en grote oplages geleverd. Voor de grotere volumes zijn er twee PPEB kantbanken van LVD beschikbaar, die snel, efficiënt en met uitstekende kwaliteit buigen. Deze machines zijn volgens 247TailorSteel ideaal voor de verwerking van minder complexe buigingen, toegepast op grote productievolumes. Ook zijn deze kantbanken geschikt voor relatief kleine producten.

Daarnaast staan er in Varsseveld en Oyten in totaal ook twaalf ATC kantbanken. Deze zijn volledig CNC-aangestuurd. Ze hebben een variabele gradenhoek en plaatdikte instelling. Door de automatische gereedschapswissel (ATC) worden foutmarges geminimaliseerd. Alle gereedschappen zitten in de machine en worden automatisch gewisseld naargelang de taak. Dat verkort de wisseltijd en verhoogt de productiviteit. De PPEB kantbanken hebben geen automatische gereedschapswissel en worden daarom voor de grotere series (met minder wisselingen) ingezet.
Ondertussen wordt ook het lasersnijmachinepark uitgebreid en gemoderniseerd. Na jarenlange trouwe dienst is onlangs één van de lasers vervangen. Hier staat nu een fonkelnieuwe Trumpf  8 kW fiberlaser.

Gebruik van internet
De kracht van 247TailorSteel zit behalve in het moderne en omvangrijke machinepark, waar de interne logistieke processen worden uitgevoerd door AGV’s en robots, vooral in het gebruik van internet. Met moderne software kunnen klanten snel en eenvoudig langs digitale weg het materiaal bestellen dat ze nodig hebben. Daarbij worden ze geholpen door online assistent Sophia. Sophia (Sophisticated Intelligent Analyser) staat voor de nieuwste generatie software met veel functionaliteiten en werkt met kunstmatige intelligentie, waaruit de productie en logistiek worden aangestuurd. Zo genereert zij in een handomdraai lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen. De website en de software worden voortdurend verder ontwikkeld en 247TailorSteel loopt hiermee voorop. Het bedrijf behaalde onlangs een tweede plaats bij de wereldwijde Sitefinity Website of the Year Awards in de categorie Manufacturing. De website is daarbij beoordeeld op creativiteit, gebruikerservaring, functionaliteit en de impact die de website heeft gehad op de bedrijfsdoelen. Recent zijn opnieuw updates doorgevoerd op 247TailorSteel.com, die bezoekers nog meer inzage geven in het bedrijf. Het machinepark wordt volledig weergegeven en tegelijkertijd worden  de bewerkingen die hiermee voor de klanten worden verricht, gevisualiseerd. Ook het materialenoverzicht is vernieuwd. Hier is eenvoudig doorheen te navigeren dankzij handige filters.

247TailorSteel, stand 454

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Vestiging 247TailorSteel in Langenau geopend

24-11 “We zijn blij dat we dit heuglijke feit vandaag samen met onze klanten, leveranciers…

Plaatbewerking

Eindeloos veel mogelijkheden met buislasersnijden

16-11 Naast dat buislasermachines in staat zijn om verschillende soorten metalen in diverse diktes in…

Oppervlaktetechniek

Scoren met maatwerk

11-10 Directeur-eigenaar Michel van Heeswijk was vanaf de eerste tekening voor de nieuwbouw verliefd op…

Plaatbewerking

Er staat een gemotiveerd team in het nieuwe bedrijfspand van Assink & Schipholt

26-09 In de Twentse metaalindustrie is Assink & Schipholt een bekende naam. Het bedrijf vierde…

Plaatbewerking

247TailorSteel zet ‘schop in de grond’ voor Belgische fabriek

20-09 “Met de bouw van deze nieuwe vestiging versterken we onze positie in de markt…

Plaatbewerking

Hevami betrekt nieuwbouw

08-08 Op dit moment beschikt Hevami al over diverse ontbraammachines die gedemonstreerd kunnen worden, zoals…

Plaatbewerking

Tweede Nederlandse fabriek 247TailorSteel komt in Oud Gastel

27-06 De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein in Oud Gastel. Hiervoor…

Plaatbewerking

247TailorSteel start bouw nieuwe fabriek in België

13-06 De bouw van de fabriek in Hooglede (nabij Roeselare) zal in het najaar van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen