Open Huis in nieuwe democentrum Hedelius

0
620

De Duitse fabrikant van bewerkingscentra Hedelius houdt op 23 en 24 april weer zijn tweejaarlijkse huisshow in Meppen. Bezoekers krijgen hier een uitgebreid programma verspaningstechniek voorgeschoteld. Daaronder ook tien bewerkingscentra die in het onlangs geopende, 1600 vierkante meter grote trainings- en democentrum in werking zijn te zien.

Daarnaast is er een veertigtal machines in verschillende stadia van montage te bekijken en worden er rondleidingen verzorgd in andere delen van de productie. Twintig fabrikanten, waaronder Schunk, Gressel, Hahn & Kolb, Wohlhaupter en Iscar, vormen samen een kleine, maar veelzijdige expositie op verspaningsgebied.

Een van de machines die Hedelius tijdens dit open huis in de schijnwerpers zet, is het T6 Single bewerkingscentrum met geïntegreerde NC-draaitafel. Met vier assen voor de aansturing van het gereedschap en één as voor het werkstuk, is deze machine bij uitstek geschikt voor 5-zijdige bewerking en 5-assig simultaanfrezen. Ondanks de compacte bouw is de bewerkingsruimte verrassend groot.
Ook het veelzijdige bewerkingscentrum Tiltenta T7 is te zien tijdens dit open huis, dat ook voor Nederlandse bezoekers goed bereikbaar is (circa 20 km ten oosten van Emmen).

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Nederlandse vertegenwoordiger Promas Machines in Maasbree of een antwoordfax sturen aan Hedelius.