Open huis Okuma in Europees hoofdkwartier

Okuma blijft nog even feest vieren. Ook tijdens het open huis van 21-23 november op het Europese hoofdkwatier in Krefeld (D) is er aandacht voor het 125-jarig bestaan van de Okuma Corporation en de 60e verjaardag van de CNC-besturing OSP. Met rondleidingen, live bewerkingssessies en machinepresentaties kunnen bezoekers meer te weten komen over de innovatieve oplossingen van Okuma om aan hun huidige en toekomstige productiebehoeften te voldoen.

60 jaar na de marktintroductie van Okuma’s eerste OSP-besturing biedt de nieuwe generatie OSP-P500 tal van intelligente functies en functies.

“Energiebesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen en een gebrek aan gespecialiseerde werknemers vormen voor onze klanten steeds grotere uitdagingen in de productie”, legt Norbert Teeuwen, managing director van Okuma Europe, uit. “Tijdens het open huis zullen we onze gasten laten zien hoe ze het potentieel en de innovaties van onze machines op het gebied van automatisering en duurzaamheid effectief kunnen gebruiken om deze verschillende uitdagingen aan te gaan.”

Duurzame functies

Om zich te concentreren op het steeds belangrijker wordende onderwerp decarbonisatie en tegelijkertijd de productie-efficiëntie te verhogen, biedt Okuma al tal van geavanceerde, energiebesparende technologieën om cyclustijden te verkorten, extra apparatuur in ruststand te zetten wanneer deze niet nodig is, en nog meer duurzame functies.

Nieuwe CNC-besturing

De OSP-P500 levert een belangrijke bijdrage aan deze nieuwe uitdagingen. 60 jaar na de marktintroductie van Okuma’s eerste OSP-besturing biedt de nieuwe generatie OSP-P500 tal van intelligente functies en functies. Deze omvatten ook de integratie van de Eco Suite Plus, waarmee bedrijven kunnen profiteren van een lager verbruik van hulpbronnen en minder CO2-uitstoot. Bovendien voldoet de OSP-P500 aan de strengste veiligheidseisen met de hoogste normen. Een uitgebreid beveiligingssysteem beschermt de machinebesturing en de processen, programma’s en gegevens tegen cyberaanvallen om een stabiele productie te garanderen. Zelfs onervaren gebruikers kunnen de CNC-besturing in een mum van tijd effectief gebruiken en binnen één dag zelfstandig werkstukken produceren.

Divers machineportfolio

In de grote showroom van het Europese hoofdkantoor presenteert Okuma tal van machines, die met geavanceerde technologieën voldoen aan een breed scala aan toepassingen en klanteisen, met name op het gebied van ‘Groene Technologie’. Bezoekers kunnen verschillende  innovaties verwachten, waaronder de krachtige multitaskingmachines Multus U3000 en het bewerkingscentrum MU-6300V voor zeer complexe bewerkingen.

Een ander hoogtepunt is de draaibank Genos L2000-e, een instapmodel voor krachtige bewerking, dat is uitgerust met Okuma’s nieuwe automatiseringsoplossing ‘Okuma Robot Cell (ORC) Minitend’. Live bewerkingssessies geven een gedetailleerd inzicht in het potentieel van de innovatieve machines en de CNC-besturing OSP-P500. Rondleidingen door het magazijn, de techniek en de showroom voor kleine groepen in het Engels en Duits geven de gasten voldoende tijd voor individuele vragen.

Deelname aan het Open Huis is gratis en mogelijk na inschrijving.

 

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe CNC-besturing Okuma heeft uitgebreide functies voor cyberbeveiliging

03-10 Met drie wereldpremières, verschillende Europese premières, opvallende automatiseringsoplossingen en de nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500, was…

Verspanen

Okuma pakt uit bij dubbel jubileum

21-08 De Japanse fabrikant van CNC-bewerkingsmachines viert dit jaar twee jubilea – de 125e verjaardag…

Verspanen

Okuma viert 125-jarig bestaan met een jaar vol mijlpalen in het verschiet

07-04 Voortdurende verdere ontwikkeling met focus op de eisen van de klant is sinds de…

Verspanen

Live demo’s Sandvik Coromant bij Okuma op Machineering

20-03 Okuma zal op Machineering zijn Multus U3000 multitasking-machine presenteren. Als onderdeel van de showcase…

Verspanen

Okuma kondigt energie-efficiënte “Green-Smart Machines” aan

02-12 Okuma is van plan zijn klanten in de nabije toekomst “Green-Smart Machines” aan te…

Transport en Logistiek

Next level machinetransport

24-08 Jan van Dam vervoert al een aantal jaren alle machines die Okuma Benelux bij…

Transport en Logistiek

Jan van Dam klaart ‘zware’ klus voor Okuma en Witec

04-07 Zelf kijkt Jan van Dam met veel genoegen op dit project terug. “Want zo’n…

Verspanen

Okuma ontwikkelt verticale VT1000EX draaibank voor zware bewerkingen

06-04 Het model vereenvoudigt de bewerking van moeilijk te bewerken materialen dankzij de stabiele bouwwijze.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?