Opleidingen voor de industrie in trek

De economie lijkt aan te trekken en vooral uit de industrie komen positieve geluiden. STODT in Hengelo kan die berichten uit de eerste hand bevestigen, waar het gaat om BBL-opleidingen. Deze zomer werden liefst 51 diploma’s uitgereikt aan leerlingen en vanaf 3 september gaan de BBL-opleidingen weer van start. De belangstelling is groot en met name de opleiding voor Moderne productietechnologie blijkt zeer in trek.

STODT biedt BBL-opleidingen (Beroepsbegeleidende Leerweg) aan op de hoogste BBL-niveaus, 3 en 4, voor vakgebieden als verspaning, plaatbewerking, mechatronica en kunststoffen. De opleidingen verbinden theorie en praktijk en kunnen op veel waardering rekenen, getuige een cursist: “Doordat er veel tijd besteed wordt aan de praktijk, is mijn vakmanschap met sprongen vooruit gegaan.” Ook werkgevers zijn positief: “Mijn werknemer groeit, net als zijn zekerheid in het vak; elke week komt hij weer plezierig terug en iedere les heeft hij geleerd.”

In juli werden in totaal 51 diploma’s uitgereikt aan cursisten die opleidingen zoals Sprint BBL 3 Allround Verspaner CNC en BBL 4 Allround machinebouwer Mechatronica succesvol hebben afgerond.

Moderne productietechnologie
Een gewilde opleiding is BBL 4 Moderne productietechnologie. Steeds meer bedrijven gaan moderne productietechnieken inzetten op basis van lean en 24/7 automatisering rondom bewerkingscentra, om zo te kunnen voldoen aan de toenemende eisen van de markt. Daarvoor moeten ze niet alleen investeren in productiemiddelen maar ook in de kennis van hun medewerkers. STODT heeft deze opleiding ontwikkeld vanuit het perspectief van de marktontwikkelingen en de klantvragen.

Aanbod uitgebreid
Inmiddels staat het nieuwe cursusseizoen voor de deur en gaan vanaf 3 september de opleidingen weer van start. STODT heeft het aanbod uitgebreid en verzorgt nu ook opleidingen voor de kunststofindustrie, te weten BBL 3 Allround constructie metaal/kunststoffen en BBL 4 Moderne kunststoftechnologie.

Voorlichting
Elke eerste donderdag van de maand organiseert STODT in Hengelo ’s middags een voorlichtingsbijeenkomst voor bedrijven en kandidaten over de opleidingsmogelijkheden. Aanmelden kan via www.stodt.nl of info@stodt.nl.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Ruim baan voor verspanend talent in Drenthe

20-11 Na grondig vooronderzoek en vele gesprekken is besloten samen te werken met STODT, technische…

Personeel en Opleiding

J. v.d. Mortel heeft zijn eigen digitale leeromgeving

24-05 Hoe dat werkt? Neem Marcel. Een tijdje geleden is hij bij J. v.d. Mortel…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen / Machineering 2023

20-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Personeel en Opleiding

STODT start BBL4 opleiding Verspaningstechnoloog ook in Deurne

10-06 Vanaf september start STODT in het Techniekcentrum|Brainport in Deurne met de BBL4 opleiding Verspaningstechnoloog.…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV