PFERD: Nieuwe hardmetalen stiftfrezen voor aluminium en edelstaal

0

De gereedschapsspecialist PFERD presenteert met de set 1612 ALU en de set 1912 INOX nieuwe sets hardmetalen stiftfrezen voor de bewerking van aluminium en edelstaal. Ze bevatten de meest gebruikte vormen en afmetingen van stiftfrezen. Zij kenmerken zich ten opzichte van traditionele kruisvertande oplossingen door een extreem sterk verspaningsrendement en hoge standtijden.

PFERD biedt hardmetalen stiftfrezen aan voor hoogrendementstoepassingen, die conventionele oplossingen ver overtreffen. “Wij hebben materiaalspecifieke stiftfrezen  ontwikkeld  voor  de bewerking van specifieke materialen, bijvoorbeeld voor staal, inox, gietijzer, aluminium of titaan. Dit betekent, dat deze vertandingen op het materiaal, waarvoor  zij voorzien zijn, het optimale rendement brengen. Want aluminium bezit bijvoorbeeld  totaal andere verspaningseigenschappen dan edelstaal. Er kan derhalve niet met hetzelfde gereedschap gewerkt worden maar met een specifiek op het materiaal afgestemd gereedschap. Zo kunnen onder andere extreem hoge afnamerendementen bereikt worden”, verklaart Thomas Plömacher, productmanager voor hardmetalen stiftfrezen bij PFERD, het merk van August Rüggeberg.

Vijf hardmetalen stiftfrezen
De nieuwe set 1612 ALU bevat vijf hardmetalen stiftfrezen  met  de materiaalspecifieke vertanding voor de bewerking van aluminium. Zij geven een zeer hoog verspaningsrendement, produceren grote spanen, verminderen de aanhechting van het materiaal en beschikken  over een hoge standtijd als  ook een rustige loop.

De eveneens nieuwe set 1912 INOX bevat vijf hardmetalen stiftfrezen voor de bewerking van edelstaal (inox). De vertanding INOX is geschikt voor het gebruik op alle austenitische, roestvaste en zuurbestendige stalen. Door de innovatieve tandgeometrie worden een uitstekend verspanend vermogen en standtijd bereikt – tot 100% hoger in vergelijking met de traditioneel kruisvertande stiftfrezen. De stiftfrezen maken het daardoor mogelijk comfortabel als ook vermoeidheidsarm en hulpbronnen sparend te werken met duidelijk gereduceerde trillingen en minder lawaai. Verder worden door de optimale spaanvorming hoogwaardige oppervlaktekwaliteiten bereikt en door de geringe warmteontwikkeling aanloopkleuren op het materiaal vermeden.

Alle sets worden in een breukvaste kunststof box geleverd, die de gereedschappen beschermt tegen vervuiling en beschadiging. Door het klemmen van de stift van de stiftfrees wordt de keuze en het uithalen van de gereedschappen vergemakkelijkt. Vijf verder lege insteekpunten kunnen bij de sets 1612 ALU en 1912 INOX volgens eigen keuze voor opslag gebruikt worden.