Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

Een toegankelijke en betaalbare webshop voor iedere toeleverancier van plaatwerk. Dat biedt WiCAM met haar nieuwe e-commerce platform Offer2order. Dit is een standaard webshop oplossing, waarmee de klanten van plaatwerkbedrijven zelfstandig onderdelen kunnen calculeren, prijzen berekenen, een offerte opvragen en tenslotte hun bestelling kunnen plaatsen. Volledig geautomatiseerd en 24/7 beschikbaar.

WiCAM benadrukt de eenvoudige werking van de plaatwerk webshop. In vier overzichtelijke stappen plaatst de klant zijn order.

Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een e-commerce oplossingen waarop hun klanten online producten kunnen bestellen. Tijdens hun zoektocht blijkt de afweging om zo’n eigen applicatie te ontwikkelen en helemaal up-to-date te houden toch een lastig vraagstuk, omdat het een vak apart is. Voor kleinere MKB-bedrijven is een platform vaak niet haalbaar omdat ze niet beschikken over voldoende aantallen om een eigen ontwikkeld platform lonend te krijgen. Toch hebben ook zij er alle belang bij om tijd te besparen met het maken van offertes. En ook zij willen hun klanten de mogelijkheid geven om online en zonder papierwinkel hun onderdelen te bestellen.

Aantrekkelijke oplossing

Voor al deze plaatwerkbedrijven biedt WiCAM nu een aantrekkelijke oplossing met Offer2order. “We hebben gemerkt dat het toepassen van moderne cloud-technieken door MKB-bedrijven achterblijft, ondanks alle voordelen die ze aantoonbaar bieden”, zegt Ronald Potter, Business unit manager WiCAM Benelux. “De complexiteit van het ontwikkelen van eigen software en de daarmee gemoeide kosten vormen vaak een te hoge drempel. Met offer2order bieden we gemak en brengen we nu een plaatwerk webshop voor iedereen binnen handbereik.”

Kennis van offerte- en orderbeheer

WiCAM ontwikkelt hoog-efficiënte automatiseringssoftware voor CADCAM en nesten voor de plaatwerkindustrie. De oplossingen van het Duitse softwarehuis spelen al vele jaren een centrale rol in webshops voor het offreren en bestellen van plaatwerk over de hele wereld. Nu wordt al deze digitale kennis van offerte- en orderbeheer ingezet voor het eigen platform Offer2order.
Iedere toeleverancier die van dit nieuwe e-commerce platform gebruik maakt, kan zijn webshop een eigen gezicht geven; de webshopomgeving kan helemaal worden aangepast aan de eigen huisstijl, met eigen logo’s en kleuren. Je slaat eenmalig je eigen productieparameters en berekeningsformule op en de klanten kunnen voortaan razendsnel onderdelen bestellen. Door de eigen domeinnaam te gebruiken kan de webshop worden gelinkt aan de eigen website. Maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van het Offer2order domein en dan kostenloos een unieke URL te ontvangen.

WiCAM presenteert Offer2order eind oktober op de Euroblech. Wie daar niet op kan wachten, kan alvast een hier een demo boeken.

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine PlaatBewerkingsNieuws.

De volgende editie van PlaatBewerkingsNieuws zal grotendeels in het teken staan van de EUROBLECH 2022.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor deze editie? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Steun voor MKB in materiaaltechnologie

30-01 Het doel is om zo’n 120 MKB-ondernemingen de nodige competenties te geven om de…

Automatisering

AI versnelt transitie naar servitization in maakindustrie

08-01 Onderzoek van bedrijfssoftwareproducent IFS wijst uit dat servitization vooral wordt gezien als een belangrijke…

Toeleveren

Flanders Make opent derde centrum voor maakindustrie

15-11 Hier kunnen bedrijven de nieuwste technologieën en productiemethodes uittesten en worden ze begeleid in…

Bedrijf en Economie

TNO: R&D bepaalt toekomst NL maakindustrie

27-10 Uit een eerdere studie (april 2023) van TNO naar de Nederlandse industrie bleek al…

Bedrijf en Economie

Zoektocht naar vakmensen was nog nooit zo moeilijk

16-10 Dat blijkt uit de Metaalunie Economische Barometer van de MKB-maakindustrie van het derde kwartaal…

Toeleveren

OrderOn heeft een grote toegevoegde waarde voor VDL

02-10 Dat laatste gebeurt mede dankzij de klanten. Zij zorgen uit eigen beweging, op vragen…

Automatisering

Duits project legt CO2-verbruik in plaatwerkketen bloot

03-07 Dit platform moet duidelijk maken welke maatregelen in welke productiestap de grootste CO2-besparing opleveren. Hiervoor…

Bedrijf en Economie

MKB-maakindustrie zet vol in op (vak)mensen, innovatie en duurzaam ondernemen

27-06 “Focus op deze thema’s is nodig om het ondernemerschap en verdienvermogen in de MKB-maakindustrie…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?