Positief gestemd publiek op Demodagen Tuwi

Het dieptepunt is voorbij. Dat is het gevoel dat Tuwi in Winterswijk heeft overgehouden aan haar demodagen, die van 5 t/m 8 juni zijn gehouden. De leverancier van machines voor de plaatbewerking mocht in haar showroom in Winterswijk bezoekers van zo’n 300 bedrijven begroeten. “Ze waren vrijwel allemaal positief gestemd en hebben plannen, die ze nog dit jaar willen realiseren”, aldus Tuwi-directielid Jeroen Tadema.

“Onze klanten zien dat ze het niet minder druk krijgen”, vervolgt Tadema. “Dat is voor hun een teken dat ze het dieptepunt hebben gehad en dat de markt nu aantrekt. Met name de productie richting Duitsland trekt aan.”

Kleine machines
Een duidelijk signaal voor Tuwi dat het wat beter gaat, is de aantrekkende verkoop van kleine machines. “De markt is daar nu makkelijker in dan enkele jaren geleden”, aldus Tadema, die tevens constateert dat het negativisme over de euro, Europa en een regering die het niet goed doet niet zo’n rol meer speelt. “Men beschouwt dit nu meer als een situatie waar men mee te maken heeft. Men moet door. De afwachtende houding van begin dit jaar is over. Het is voor onze verkopers weer makkelijker om afspraken te maken bij klanten. Ze durven bijvoorbeeld weer na te denken over de aanschaf van een coördinatenboormachine. Die kunnen ze nu misschien nog niet vol bezetten met werk, maar ze verwachten wel daarvoor werk te kunnen krijgen.”

De aandacht van de bezoekers van de Tuwi Demodagen ging onder meer uit naar plasmasnijmachines en Costa ontbraammachines. Maar ook de lasersnijmachines en de waterstraalsnijmachines stonden in de belangstelling. “Diverse bedrijven verlaten de bouw en zijn zich aan het heroriënteren”, aldus Tadema. “Ze oriënteren zich op de machines die ze nodig hebben om andere markten te kunnen aanboren. Zo zie je vanuit de constructiehoek nu belangstelling voor laser- en waterstraalsnijden. Daar was men voorheen helemaal niet mee bezig.”

Hongaarse verrassing
De Winterswijkse machineleverancier heeft tijdens het vierdaagse open huis een aantal mooie orders gescoord. Op de eerste dag was er een mooie opsteker, toen een ondernemer die al een bedrijf in Nederland heeft, maar liefst zeven machines kocht om een nieuw bedrijf in Hongarije compleet in te richten. Daaronder een plasmasnijmachine, een kantbank en een schaar. “Dat was een mooie verrassing”, glimlacht Tadema. “We wisten van zijn plannen, maar niet dat het al zover was. Hij had de tekening bij zich en wil rond september de machines installeren.”

Voor ondernemers met dergelijke plannen is het een groot voordeel dat Tuwi een compleet programma voor de plaatbewerking biedt, inclusief een stevige service-afdeling die voor de installatie van de machines kan zorgen. Tuwi opereert daarmee steeds meer internationaal. Ook in Rusland, Polen en Tsjechië worden orders geboekt. “We zijn ook bezig in India en de omzet van ons Duitse bedrijf is zelfs booming”, aldus Tadema.

Tuwi is ook succesvol met de salekrant die vanwege de Demodagen is uitgebracht. Hierin staan niet alleen de fabrieksvoorraden, maar ook de extra voorraadmachines die zijn ingekocht en machines die zijn teruggekocht op veilingen. Direct na het verschijnen van de krant zijn de eerste machines al verkocht. De aanbiedingen in de salekrant gelden nog tot en met 30 juni.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Clever Bending automatiseert elke kantbank

26-02 Hij is per 1 februari in dienst getreden bij Clever Bending en is een…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

Productieve, flexibele combinatie

30-10 Met zijn combinatie van productiviteit en flexibiliteit is dit systeem een oplossing voor een…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Plaatbewerking

Meer tonnage voor Bormstaal met gemoderniseerde kantbank

25-04 Bormstaal is een specialist in snijden, constructiewerk en plaatbewerking. Met tien medewerkers en een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV