Positief gestemd publiek op Demodagen Tuwi

Het dieptepunt is voorbij. Dat is het gevoel dat Tuwi in Winterswijk heeft overgehouden aan haar demodagen, die van 5 t/m 8 juni zijn gehouden. De leverancier van machines voor de plaatbewerking mocht in haar showroom in Winterswijk bezoekers van zo’n 300 bedrijven begroeten. “Ze waren vrijwel allemaal positief gestemd en hebben plannen, die ze nog dit jaar willen realiseren”, aldus Tuwi-directielid Jeroen Tadema.

“Onze klanten zien dat ze het niet minder druk krijgen”, vervolgt Tadema. “Dat is voor hun een teken dat ze het dieptepunt hebben gehad en dat de markt nu aantrekt. Met name de productie richting Duitsland trekt aan.”

Kleine machines
Een duidelijk signaal voor Tuwi dat het wat beter gaat, is de aantrekkende verkoop van kleine machines. “De markt is daar nu makkelijker in dan enkele jaren geleden”, aldus Tadema, die tevens constateert dat het negativisme over de euro, Europa en een regering die het niet goed doet niet zo’n rol meer speelt. “Men beschouwt dit nu meer als een situatie waar men mee te maken heeft. Men moet door. De afwachtende houding van begin dit jaar is over. Het is voor onze verkopers weer makkelijker om afspraken te maken bij klanten. Ze durven bijvoorbeeld weer na te denken over de aanschaf van een coördinatenboormachine. Die kunnen ze nu misschien nog niet vol bezetten met werk, maar ze verwachten wel daarvoor werk te kunnen krijgen.”

De aandacht van de bezoekers van de Tuwi Demodagen ging onder meer uit naar plasmasnijmachines en Costa ontbraammachines. Maar ook de lasersnijmachines en de waterstraalsnijmachines stonden in de belangstelling. “Diverse bedrijven verlaten de bouw en zijn zich aan het heroriënteren”, aldus Tadema. “Ze oriënteren zich op de machines die ze nodig hebben om andere markten te kunnen aanboren. Zo zie je vanuit de constructiehoek nu belangstelling voor laser- en waterstraalsnijden. Daar was men voorheen helemaal niet mee bezig.”

Hongaarse verrassing
De Winterswijkse machineleverancier heeft tijdens het vierdaagse open huis een aantal mooie orders gescoord. Op de eerste dag was er een mooie opsteker, toen een ondernemer die al een bedrijf in Nederland heeft, maar liefst zeven machines kocht om een nieuw bedrijf in Hongarije compleet in te richten. Daaronder een plasmasnijmachine, een kantbank en een schaar. “Dat was een mooie verrassing”, glimlacht Tadema. “We wisten van zijn plannen, maar niet dat het al zover was. Hij had de tekening bij zich en wil rond september de machines installeren.”

Voor ondernemers met dergelijke plannen is het een groot voordeel dat Tuwi een compleet programma voor de plaatbewerking biedt, inclusief een stevige service-afdeling die voor de installatie van de machines kan zorgen. Tuwi opereert daarmee steeds meer internationaal. Ook in Rusland, Polen en Tsjechië worden orders geboekt. “We zijn ook bezig in India en de omzet van ons Duitse bedrijf is zelfs booming”, aldus Tadema.

Tuwi is ook succesvol met de salekrant die vanwege de Demodagen is uitgebracht. Hierin staan niet alleen de fabrieksvoorraden, maar ook de extra voorraadmachines die zijn ingekocht en machines die zijn teruggekocht op veilingen. Direct na het verschijnen van de krant zijn de eerste machines al verkocht. De aanbiedingen in de salekrant gelden nog tot en met 30 juni.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

‘Kantbank gaat deel uitmaken van productielijn’

27-02 Wensink voorspelt dat de kantbank zelf niet veel gaat veranderen de komende jaren. Alles…

Plaatbewerking

Nauta reduceert snijtijden met 22kW Bodor laser

03-02 Het leven is keuzes maken en dat geldt ook voor zakelijke beslissingen. Zo stond…

Plaatbewerking

Zware Haco kantbank maakt Mesken nóg veelzijdiger

01-02 Mesken levert technisch werk op maat en is een begrip in Drenthe en omstreken.…

TechnishowNieuws

Belangrijke investering Apparaten Fabrikage Waalwijk

22-08 Apparaten Fabrikage Waalwijk is het bedrijf van de familie Van der Wilk. Het wordt…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Plaatbewerking

Mazak lanceert lasersnijmachine Optiplex 3015 NEO

09-03 De machine past automatisch de straaldiameter aan om verschillende materialen optimaal te snijden en…

Plaatbewerking

Nieuwe 300 tons E-Brake sluit aan bij duurzame filosofie TEMA Process

05-01 Zijn bedrijf maakt machines voor de productie van grondstoffen voor de food, chemie, mineralen…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen