Praktische trainingsprogramma’s bij PKM

Adviesbureau PKM in Nieuwegein biedt speciale trainingsprogramma’s aan voor ondernemers en medewerkers in metaal- en technische bedrijven. De trainingen zijn concreet en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Deelnemers leren ook van medecursisten, die in soortgelijke bedrijven werken.

Komend najaar zijn er weer diverse trainingen en workshops op het gebied van verkoop en marketing, leidinggeven, financieel beheer, kwaliteit, arbo en veiligheid en productiviteit, engineering en projectmanagement.

Werkvoorbereiding
De training ‘Werkvoorbereiders: de spin in het web in de maakindustrie’ wordt gehouden op 3, 10 en 17 september. Ook behelst deze training een dagdeel begeleiding in het bedrijf van de deelnemers. Deze training biedt een duidelijk inzicht in de functie-inhoud van werkvoorbereider, de plaats en het belang van de werkvoorbereiding in de organisatie van een productiebedrijf.

Financieel inzicht
Op 19 en 26 september wordt de training ‘Financieel inzicht: juist voor niet-financieel geschoolde managers’ gehouden. Deze tweedaagse basistraining helpt de deelnemers met kennis vergaren op het gebied van financieel management en het praktisch toepassen van financiële informatie. De cursisten maken kennis met een Management Informatie Systeem (MIS), waarmee ze financiële gegevens en kengetallen van hun bedrijf kunt monitoren, analyseren en berekeningen uitvoeren. Zo kunnen ze voortaan met kennis van zaken het gesprek aangaan met de accountant, de bank of financiële adviseurs.
Voor meer informatie over de trainingsprogramma’s van PKM en over de subsidiemogelijkheden van het OOM, kijk op de website: www.pkm.nl/trainingen. Op deze cursussen is de Persoonlijke TrainingsToelage (PTT2013) van het OOM van toepassing. Bedrijven kunnen voorafgaand aan de cursus een bijdrage aanvragen via www.mijnoom.nl. Maar ook werknemers zelf kunnen deze aanvraag doen. Belangrijk is dat er overleg is geweest tussen werkgever en werknemer over de te volgen opleiding.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Personeel en Opleiding

Extra maatregelen OOM voor behoud en instroom bbl-leerlingen

01-04 OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking, bereidt verschillende maatregelen voor…

Personeel en Opleiding

Mobiele hub moet metaalwerkers aan het leren krijgen

15-01 De Mobiele Leerervaringshub MKB-metaal van OBM Midden Nederland heeft een subsidie gekregen van MKB!dee.…

Featured

‘We leiden echte verspaners op, geen knoppendrukkers’

08-10 Met een subsidie en een forse bijdrage van de aangesloten lidbedrijven, is het Regionaal…

Personeel en Opleiding

Vakcentrum Maakindustrie biedt praktijkonderwijs aan

03-07 ROC Midden Nederland en OBM (OpleidingsBedrijf Metaal) Midden Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend die…

Personeel

OOM: blijf bijscholen!

06-12 Opleidingsfonds OOM merkt dat er wat minder bijscholing plaatsvindt bij de aangesloten metaalbedrijven. Waarschijnlijk…

Personeel

Mikrocentrum opent nieuwe practicumlocatie

26-08 Mikrocentrum, het in Eindhoven gevestigde kenniscentrum voor de industrie, heeft geïnvesteerd in een nieuw…

Automatisering

REMO leidt topmonteurs op

27-01 Sinds REMO West-Twente in 2009 is begonnen met de opleiding Mechatronica, is het aantal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen