Raak geïnspireerd op de World of Technology & Science

De markten van industrie, wetenschap en zorg komen op 2 tot en met 5 oktober samen in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de World of Technology & Science. In vijf deelbeurzen – World of Automation, World of Laboratory, World of Electronics, World of Motion & Drives en Industrial Processing – krijgen diverse exposanten de kans om zich te profileren. Daarnaast biedt de WoTS een seminarprogramma, unieke sprekers en inspirerende technologie bij de Exciting Technology-secties op de beursvloer.

In de World of Electronics (hal 10 en 11) krijgt de bezoeker de mogelijkheid om de beursgadget Proximo bij elkaar te verzamelen. De Proximo, een geavanceerde nabijheidssensor, is een project van meer dan twintig bedrijven uit de elektronicaketen. Deze gadget kan verzameld worden bij een aantal exposanten. In het Test & Meet Paviljoen tonen de deelnemende exposanten tal van oplossingen en diensten binnen de elektronica.

Themagerichte rondleidingen
De World of Laboratory (hal 7) biedt in de vorm van een aantal X-peditions themagerichte rondleidingen. Studenten die een wetenschappelijke of technische opleiding volgen, kunnen meedoen met de speciale studententours. In het seminarprogramma is er aandacht voor onder andere fotonica, veiligheid op het lab en Lab 4.0, het laboratorium van de toekomst.

Virtual Reality
Industrial Processing, te vinden in hal 9, biedt een seminarprogramma rondom het thema voedselveiligheid, terwijl bezoekers op de beursvloer in een virtual reality-omgeving oplossingen voor industriële processen kunnen bekijken. Op de Machevo Hotspots delen twaalf bedrijven kennis en ervaring op het gebied van procesindustrie. De World of Automation (hal 8) heeft ook een vr-programma waarin instrumentatie centraal staat. Internet of Things en Industrie 4.0 spelen een hoofdrol in het seminarprogramma, terwijl ook een adviesroute rondom deze thema’s is opgesteld. Een tweede adviesroute heet ‘geld verdienen met machinebouw’.

Kijkje in de toekomst
Binnen de World of Motion & Drives (hal 10 en 11) treft de beursbezoeker een mooie mix aan exposanten, projecten en seminars gericht op aandrijf- en automatiserings-techniek. Centraal in hal 10 is de FEDA Lounge te vinden, een platform waar twintig FEDA-leden de interactie opzoeken met de techneuten van de toekomst in de vorm van diverse studententeams en de bezoeker van de beurs. De projecten Robotica, Veilig werken met Hydrauliek en Connecting Mechanical Drives worden iedere dag gepresenteerd op de Lounge. Daarnaast biedt de FEDA Lounge een mooi kijkje in de toekomst met het seminar over de energie-efficiënte fabriek.

Registreren
Ruud Koornstra, onder meer voorzitter van De Groene Zaak is één van de sprekers. Als groene ondernemer bespreekt Koornstra de voordelen die de verduurzaming aan de industrie biedt. Marco van den Bosch van PAL-V zal ingaan op de ontwikkeling van de PAL-V, ’s wereld eerste vliegende auto en André van Ballegooijen, hoofd van het opleidingscentrum van Bakker Sliedrecht, verzorgt een presentatie over het technisch onderwijs voor de praktijk. Bezoekers hebben gratis toegang tot de World of Technology & Science 2018 en kunnen zich hier registreren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Zonder automatisering had ‘vriendengroep’ Ter Horst Metaaltechniek niet kunnen starten

06-07 Hij had al tientallen jaren ervaring in de metaalbewerking bij andere werkgevers, toen hij…

Automatisering

Maakt automatisering het oog van de vakman overbodig?

27-06 Bij de tweede editie van Tuwi Next op de hoofdvestiging van machineleverancier Tuwi in…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Plaatbewerking

Automatisering hét thema op Tuwi Next

09-05 Met het oog op het nijpende personeelstekort en de wens om productieprocessen zo snel…

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Automatisering

MetaalNieuws thema/special Robots & Cobots

14-03 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

10-12 De reden voor het uitstel is de aanhoudend onzekere situatie omtrent corona. Het is…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?