RapiD Engineering ondersteunt machinebouwers

0

Machinebouwer VCU TCD in Urk is in samenwerking met twee van zijn engineers het toekomstgerichte tekenbureau RapiD Engineering gestart. Dit bedrijf gaat tekenwerk van machine- en staalbouwers automatiseren om zo tijd op de engineering te besparen en de foutmarge te reduceren.

 

Het groeiende tekort aan engineers dwingt veel bedrijven ertoe hun tekenprocessen te automatiseren. Rapid Engineering biedt hierin een ondersteunende rol. Het komt nog te vaak voor dat tekenaars veel dezelfde processen van het tekenwerk opnieuw doorlopen. Deze tijdverspilling neemt RapiD Engineering weg door het ontwikkelen van zogenoemde API’s. Dit doet het bedrijf in de vorm van klantspecifieke productconfiguratoren en functies binnen het gebruikte tekenpakket.

Ook voor bedrijven waarvoor een tekenpakket nog een stap te ver is, kan RapiD Engineering veel betekenen. Voor producten die vaak gemaakt worden, maar toch klantspecifiek zijn, kan een configurator gebouwd worden. Zo heeft de machinebouwer binnen een mum van tijd nieuwe correcte tekeningen, zonder hier zelf tijd in te hoeven stoppen.