Reesink Staal heet nu Eriksen Staal

Reesink Staal heeft sinds 1 juli een andere naam. De Zutphense toeleverancier van staal en stalen halffabricaten gaat verder als Eriksen Staal.

De nieuwe mascotte van Eriksen Staal is Bjálki Eriksen, de vrolijkste Man van Staal in Zutphen en omstreken.

De voormalige Royal Reesink-divisie staat sinds 2018 op eigen benen als onderdeel van Copiam Group. De afgelopen jaren is er gewerkt aan het (om)vormen van een eigen bedrijfscultuur. Nu is het moment gekomen om ook in woord en beeld een eigen identiteit aan te nemen.

Eeuwenoude historie

De nieuwe naam Eriksen Staal is een verwijzing naar de rijke, eeuwenoude historie van de staalhandel en de Vikingen, befaamde staalbewerkers die bekendstaan om hun teamwork en tomeloze inzet. Daarnaast sluit hun zeemanschap goed aan bij de 30.000 vierkante meter metende productielocatie van Eriksen Staal in Zutphen – direct aan de IJssel en regelmatig door schepen bezocht. André Buiting, directeur van Eriksen Staal: “In deze tijd van interessante marktontwikkelingen is het belangrijker dan ooit om als ondernemers schouder aan schouder te staan. Dat is de kracht van Eriksen Staal: op basis van samenwerking vinden we de beste oplossing voor iedere klant. We zijn bereikbaar, denken mee en zetten de extra stap. Dat is ons recept voor verder gezamenlijk succes.”

Copiam Group

De geschiedenis van Eriksen Staal begint al in 1786. Hendrik Reesink, meestersmid en ijzerwarenhandelaar, stond toen met zijn focus op staal, kwaliteit en service aan de wieg van Royal Reesink, vandaag een wereldspeler in onder meer landbouwmachines. Reesink Staal is tot 2018 onderdeel van het concern. Een strategische heroriëntatie is de opmaat voor het verzelfstandigen van Reesink Staal. Door het samenvoegen van de staalactiviteiten met de betonen bouwexpertise van Slimline Buildings constructievloeren ontstaat Copiam Group. Onder het motto ‘met staal en beton moet je niet slepen’ werden integrale (constructieve) oplossingen in combinaties van staal en beton samengebracht onder één dak. Inmiddels is Copiam Group uitgebreid met Copiam Logistics, een specifiek op staalhandelaren en staalverwerkende industrie ingerichte logistiek dienstverlener. Het palet producten en dienst is daarmee verder uitgebreid.

Bedrijf staat als een huis

In deze sinds 2018 snel veranderende omgeving lijken de wijzigingen in het staalbedrijf mee te vallen. “Maar ondertussen moesten we onszelf wel opnieuw uitvinden”, meent Buiting. “Als onderdeel van een wereldwijd concern werk je toch anders dan als ondernemer. Natuurlijk hebben beide situaties hun voor- en nadelen. Ons hele team heeft keihard gewerkt aan het op- en uitbouwen van klantrelaties, een organisatie en cultuur zoals we die zelf voor ogen hadden. Vandaag staat ons bedrijf als een huis en leveren en bewerken we een breed assortiment balk-, staf-, koker-, buis- en plaatstaal. Dat willen we vieren met een nieuwe identiteit, zonder onze historie of de waardering voor onze voormalig moeder uit het oog te verliezen. Daarom hebben we gekozen voor Eriksen Staal – niet toevallig een anagram van onze oude naam, in een vertrouwde stijl.”

Tegelijk met de nieuwe naam is ook Bjálki Eriksen geïntroduceerd, de nieuwe mascotte en daarmee de vrolijkste Man van Staal in Zutphen en omstreken. Zijn naam betekent ‘balken’ in het IJslands – de taal van de Vikingen.

Samenwerking

Voor André Buiting is samenwerking een belangrijke sleutel tot succes. “Dat is één van de lessen die we hebben geleerd sinds we op eigen benen staan. Met name in tijden van uitdagingen, zoals in een volatiele markt, oogst de persoonlijke benadering op basis van de individuele behoefte veel waardering. We zijn transparant in informatie en prijsstellingen, geven gevraagd én ongevraagd advies, zoeken alternatieven als producten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn, organiseren iedere gewenste bewerking op korte termijn en zelfs onze halffabricaten samenvoegen externe producten en zo een voorraad bouwpakketten beheren.”
Daarbij helpt het dat Eriksen Staal alles in huis heeft om in vrijwel iedere staalbehoefte te voorzien. De grotendeels computergestuurde productiefaciliteit maakt het mogelijk om lengtes tot 27 meter te boren, (verstek)zagen, ravelen/snijden, togen, ponsen, stralen en conserveren. Door bewerkingen te combineren kan zo vrijwel ieder halffabricaat worden geproduceerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Speciaal staal voor Palenhuis kunstproject

20-10 Buizen en kokerprofielen gemaakt uit deze staalsoort krijgen na verloop van tijd een dichte…

Plaatbewerking

Testlab specifiek voor plaatmateriaal

19-10 Voorheen lieten Laura Metaal en haar klanten hun staal testen bij externe labs. Dat…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Materialen

SSAB levert eerste fossielvrije staal aan Volvo

30-08 SSAB Oxelösund rolde in juli het eerste staal dat is geproduceerd met de zogeheten…

Bedrijf en Economie

Haalbaarheidsonderzoek duurzame toekomst Tata Steel

16-08 Tata Steel en FNV zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om zo snel als…

Materialen

Staalimporten dempen prijsstijgingen

12-07 De koopgraagte van veel staalhandelaren, service centers en verbruikers is in juni behoorlijk afgenomen,…

Materialen

3D-wapeningconfigurator laat aannemer productiemachine aansturen

28-06 De website bood al de mogelijkheid om betonstaal op maat te calculeren en samen…

Materialen

Ferus Smit brengt productie staalpakketten in eigen huis

28-06 Ferus Smit is al meer dan 100 jaar actief in de scheepsbouw. Het familiebedrijf…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X