ReTEC, vakbeurs voor gebruikte machines

0

ReTEC. Zo luidt de naam van de nieuwe internationale vakbeurs voor gebruikte machines en installaties, die bij toerbeurt zal worden gehouden in Augsburg en Essen. De eerste editie van ReTEC is van 25 tot en met 27 april 2017 in Augsburg. Het jaar daarna, eveneens in april, is Essen aan de beurt.

Met ReTEC is er een opvolger voor de Resale, die jaren lang in het zuiden van Duitsland werd gehouden, en de Usetec, die een kortstondig bestaan kende in Keulen. Dit jaar is geen van beide evenementen gehouden, maar toch is er behoefte aan een internationale vakbeurs voor gebruikte machines. Want die oefent altijd aantrekkingskracht uit op een internationaal publiek, zeker als die beurs tegelijk wordt gehouden met de Hannover Messe. Veel internationale delegaties combineren dan beide beurzen tijdens hun reis naar Duitsland. Maar ReTEC mikt ook op naburige regio’s. Met Augsburg wordt het potentieel in Baden-Württemberg en Beieren, Zwitserland Noord-Italië en Oostenrijk bereikt Met Essen worden vooral Nordrhein-Westfalen en de Benelux aangesproken.

Uitgebreid aanbod
Vooral in groeieconomieën en ontwikkelingslanden zijn gebruikte machines belangrijk om de technische ontwikkeling vooruit te helpen. De interesse voor ReTEC vanuit die landen is dan ook groot. Delegaties uit Egypte, Armenië, China, India, Irak, Iran, Marokko, Nigeria, Pakistan, Turkije en Oekraïne hebben zich reeds voor een bezoek aangemeld. Aanvragen van een dozijn andere bezoekersgroepen zijn er ook reeds.
Zwaartepunten van de beurs zijn bouwmachines, landbouwmachines en metaalbewerkingsmachines en gereedschapsmachines. Naast gebruikte machines presenteert  ReTEC verschillende dienstverlenende organisaties die zich richten op retrofitten, de- en remontage en transport van de meest verschillende machines. Zo biedt ReTEC een uitgebreid aanbod rondom gebruikte machines en installaties.

Ondersteuning EAMTM
ReTEC wordt georganiseerd door AFAG in samenwerking met Hess, dat ook betrokken was bij voorgangers Resale en Usetec. De nieuwe beurs wordt ondersteund door de brancheorganisaties FDM (Fachverband des Maschinen- und Werkzeug-Großhandels) en EAMTM (European Association of Machine Tool Merchants). Ton Matena, president van de EAMTM: ”Voor onze leden is ReTEC een sterke, unieke  marketing-tool en een belangrijke marktplaats, waar Europese en internationale handelaren hun speciale aanbiedingen kunnen presenteren aan belangstellenden uit de hele wereld. Het Face-to-Face- concept is ook in de huidige wereld van internet en social media onvervangbaar. De EAMTM zal een van de grootste exposantengroepen leveren en de beursorganisatoren van  AFAG en Hess volledig ondersteunen om ReTEC 2017 en in de volgende jaren tot een groot succes te maken.”