ReTEC, vakbeurs voor gebruikte machines

ReTEC. Zo luidt de naam van de nieuwe internationale vakbeurs voor gebruikte machines en installaties, die bij toerbeurt zal worden gehouden in Augsburg en Essen. De eerste editie van ReTEC is van 25 tot en met 27 april 2017 in Augsburg. Het jaar daarna, eveneens in april, is Essen aan de beurt.

Met ReTEC is er een opvolger voor de Resale, die jaren lang in het zuiden van Duitsland werd gehouden, en de Usetec, die een kortstondig bestaan kende in Keulen. Dit jaar is geen van beide evenementen gehouden, maar toch is er behoefte aan een internationale vakbeurs voor gebruikte machines. Want die oefent altijd aantrekkingskracht uit op een internationaal publiek, zeker als die beurs tegelijk wordt gehouden met de Hannover Messe. Veel internationale delegaties combineren dan beide beurzen tijdens hun reis naar Duitsland. Maar ReTEC mikt ook op naburige regio’s. Met Augsburg wordt het potentieel in Baden-Württemberg en Beieren, Zwitserland Noord-Italië en Oostenrijk bereikt Met Essen worden vooral Nordrhein-Westfalen en de Benelux aangesproken.

Uitgebreid aanbod
Vooral in groeieconomieën en ontwikkelingslanden zijn gebruikte machines belangrijk om de technische ontwikkeling vooruit te helpen. De interesse voor ReTEC vanuit die landen is dan ook groot. Delegaties uit Egypte, Armenië, China, India, Irak, Iran, Marokko, Nigeria, Pakistan, Turkije en Oekraïne hebben zich reeds voor een bezoek aangemeld. Aanvragen van een dozijn andere bezoekersgroepen zijn er ook reeds.
Zwaartepunten van de beurs zijn bouwmachines, landbouwmachines en metaalbewerkingsmachines en gereedschapsmachines. Naast gebruikte machines presenteert  ReTEC verschillende dienstverlenende organisaties die zich richten op retrofitten, de- en remontage en transport van de meest verschillende machines. Zo biedt ReTEC een uitgebreid aanbod rondom gebruikte machines en installaties.

Ondersteuning EAMTM
ReTEC wordt georganiseerd door AFAG in samenwerking met Hess, dat ook betrokken was bij voorgangers Resale en Usetec. De nieuwe beurs wordt ondersteund door de brancheorganisaties FDM (Fachverband des Maschinen- und Werkzeug-Großhandels) en EAMTM (European Association of Machine Tool Merchants). Ton Matena, president van de EAMTM: ”Voor onze leden is ReTEC een sterke, unieke  marketing-tool en een belangrijke marktplaats, waar Europese en internationale handelaren hun speciale aanbiedingen kunnen presenteren aan belangstellenden uit de hele wereld. Het Face-to-Face- concept is ook in de huidige wereld van internet en social media onvervangbaar. De EAMTM zal een van de grootste exposantengroepen leveren en de beursorganisatoren van  AFAG en Hess volledig ondersteunen om ReTEC 2017 en in de volgende jaren tot een groot succes te maken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Inbrengveilingen Troostwijk werken goed in de metaal

25-10 Het principe van de inbrengveiling is eenvoudig. Iedere metaalondernemer die één of twee overtollige…

Verspanen

Driedaags open huis bij Mondiale

14-09 Mondiale (opgericht in 1921) heeft zijn hoofdkantoor in het Oost-Vlaamse Zele en is gespecialiseerd…

Toeleveren

Veilingplatform Surplex groeit in coronacrisis

02-12 Het industriële veilingplatform Surplex heeft dit jaar tot nu toe 584 internationale online veilingen…

Verspanen

Keetels Metaalbewerkingsmachines terug op oude nest

27-04 Keetels Metaalbewerkingsmachines is weer teruggekeerd in het bedrijfspand waaruit het 5 jaar geleden was…

Bedrijf en Economie

Bij fusies en verhuizingen wordt onnodig kapitaal vernietigd

19-12 Metaalbedrijven die samengaan en/of verhuizen naar een nieuwe productielocatie gooien regelmatig veel geld weg.…

Bedrijf en Economie

EAMTM brengt gebruikte machinehandel samen op Sardinië

03-07 Ruim een kwart van de bij de EAMTM aangesloten bedrijven was vertegenwoordigd op de…

Verspanen

Keetels zet actuele voorraad machines in een App

27-09 De actuele voorraad gebruikte machines van Keetels Metaalbewerkingsmachines in Schijndel is dankzij een App…

Verspanen

Open huis bij Mondiale

17-09 Harry Vraets Machinery en Mondiale houden op 24, 25 en 26 september weer open…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen