Veilingplatform Surplex groeit in coronacrisis

Het industriële veilingplatform Surplex heeft dit jaar tot nu toe 584 internationale online veilingen gehouden. Dat is een nieuw record voor het Duitse veilinghuis, dat eerder dit jaar ook een Nederlandse vestiging heeft geopend. Bij al deze veilingen kwamen in totaal meer dan 55.000 gebruikte machines en bedrijfsuitrustingen onder de hamer.

“Het gaat ons verbazingwekkend goed”, zegt Michael Werker, die samen met Ulrich Stalter en de Nederlandse CEO Ghislaine Duijmelings de directie van Surplex vormt. “Wij horen bij de winnaars van de coronacrisis. De kerncijfers van ons bedrijf ontwikkelen zich positief.

De omzet bijvoorbeeld, ligt duidelijk boven het niveau van vorig jaar.” “Na ongeveer een jaar pandemie staan we er sterker voor dan voorheen”, vult Ghislaine Duijmelings aan. “Tegelijkertijd helpen we zo andere bedrijven om door de criris heen te komen.”

Hoe kan Surplex daarbij helpen? De tweede golf van de pandemie is in volle gang. Een toename van het aantal insolventies en herstructureringen is te verwachten.

Duijmelings: “Maar daar gaat het nu net om! Faillissementen en reorganisaties zijn onvermijdelijke aanpassingsprocessen in de tijd van corona. Als een pijnlijk proces al niet vermeden kan worden, dan moeten het op z’n minst optimaal aangestuurd worden. En dat is precies wat Surplex met zijn dienstverlening doet. Wij halen voor onze klanten het beste uit de huidige situatie. En helpen daarmee de ondernemingen om de gevolgen van de coronacrisis zo goed mogelijk op te vangen.”

Hoe stuur je zo’n proces optimaal?

Ulrich Stalter: “Zowel een faillissement als een reorganisatie zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid vast kapitaal vrijkomt. Alles moet worden benut. Van een kleine handboormachine of een vorkheftruck tot grote machines waarvoor een kraan nodig is om deze te demonteren. Uiteindelijk gaat het er altijd om, om voor de opdrachtgever een optimale opbrengst te bereiken.

Ghislaine Duimelings: “Daarvoor is er op de eerste plaats een krachtig veilingplatform nodig met een internationale reikwijdte en op de tweede plaats een professionele online marketing campagne. En ten slotte een intelligente combinatie van online en offline diensten. De voorsprong die wij op deze gebieden hebben, is niet alleen goed voor ons, maar vooral ook voor onze klanten.”

Michael Werker: “Bij de offline service heeft Surplex zelfs een uniek verkoopargument. Wij bieden alle service rondom de wereldwijde handel in gebruikte machines uit één hand aan, met inbegrip van demontage, verlading en douaneafhandeling. Het gaat er dus niet alleen om, om gebruikte machines op de wereldmarkt optimaal te verkopen, maar ook om de verkoop soepel af te wikkelen.”

Een concrete vraag: Welke meerwaarde biedt Surplex aan industriële bedrijven die het in coronatijden erg moeilijk hebben?

Ulrich Stalter: “Wij bieden deze ondernemingen de kans om overtollige machines tegen de best mogelijke prijzen op de wereldmarkt te laten veilen.”

Michael Werker: “Gebruikte machines die een tweede leven krijgen, zijn niet alleen goed voor de kopers en verkopers maar zeker  ook voor het milieu.

Ghislaine Duijmelings: “Omdat Surplex ertoe bijdraagt een faillissement of reorganisatie financieel op te vangen, komen de ondernemingen van onze opdrachtgevers sterker uit de crisis.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Markt voor gebruikte machines stabiel

14-12 Voor deze stabiele situatie zijn volgens Surplex uiteenlopende redenen. Het industriële veilinghuis noemt 2023…

MetaalNieuws Extra IM

Machineveiling op Surplex.com: Veelzijdige keuze voor metaalbewerkende bedrijven

28-11 Aangeboden worden 10 CNC vertikale bewerkingscentra, waaronder modellen als de DOOSAN DNM650, SPINNER VC500…

Bedrijf en Economie

Enquête gebruikte machines: Metaalbedrijven hebben positieve blik op toekomst

15-05 Inflatie, energiecrisis, politieke spanningen, gevolgen van de coronapandemie: De economie heeft ook in 2023…

Toeleveren

Welke metalen zitten er in een F1-auto?

13-03 De Formule 1 fascineert door de unieke combinatie van technologie, snelheid, precisie en wedstrijd.…

Bedrijf en Economie

Markt voor gebruikte machines blijft stabiel

11-01 De omzet met gebruikte machines was vorig jaar stabiel, want die is niet zo…

Bedrijf en Economie

Inbrengveilingen Troostwijk werken goed in de metaal

25-10 Het principe van de inbrengveiling is eenvoudig. Iedere metaalondernemer die één of twee overtollige…

Verspanen

Driedaags open huis bij Mondiale

14-09 Mondiale (opgericht in 1921) heeft zijn hoofdkantoor in het Oost-Vlaamse Zele en is gespecialiseerd…

MetaalNieuws Extra IM

De verbinding tussen online bedrijf en traditionele machinehandel

29-04 Dat is een succesverhaal, dat typerend is voor talrijke internationale veilingen van gebruikte machines,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV