RoboJob biedt leasingformules nu ook in de Benelux

0

Dankzij nieuwe overeenkomsten die RoboJob heeft afgesloten met leasingmaatschappijen in België en Nederland, kunnen nu ook klanten in de Benelux hun RoboJob-automatisering voortaan leasen.

Tijdens de EMO-beurs in september vorig jaar maakte RoboJob een nieuw partnerschap bekend: samen met de GEFA Bank biedt de aanbieder van CNC-automatisering ook de mogelijkheid aan om robotsystemen te leasen. Tot dusver enkel in Duitsland, maar daar komt nu verandering in.

RoboJob enig aanspreekpunt

“Sinds we onze Duitse leasingformule hebben voorgesteld op de EMO, hebben we regelmatig de vraag gekregen van klanten dichter bij huis of dit ook een mogelijkheid is in België of Nederland”, vertelt CEO Helmut De Roovere.  “Ook hier blijkt men dus wel oren te hebben naar leasingformules, en daarop zijn we om de tafel gaan zitten met Belgische en Nederlandse Leasingmaatschappijen.  Die akkoorden zijn nu rond.  Net als in Duitsland blijven wij nog steeds het enige aanspreekpunt voor onze klant. Wanneer zij interesse hebben in leasing, dan is het hun RoboJob gesprekspartner die het dossier zal overmaken aan de leasingmaatschappij. Al na enkele dagen volgt er uitsluitsel en een contractvoorstel. De klant beschikt dan over alle nodige informatie opdat hij zelf kan beslissen of hij een systeem wil aankopen of leasen.”

Voordelen leasing

Leasing biedt wel enkele voordelen ten opzichte van de aankoop van een robot: niet enkel wordt de investering gespreid in de tijd, ook starten de maandelijkse betalingen pas wanneer de volledige installatie werd opgeleverd.  “Het zijn heus niet enkel bedrijven die hun cash flow in de gaten moeten houden, die oren hebben naar leasing.  Ik merk dat er heel wat verstandige boekhouders zitten bij onze klanten, en zij weten maar al te goed waarom leasing ook een interessante optie kan zijn.  Het is onze taak om met onze klant mee te denken, ook over het financiële aspect.”