RoboJob stelt nieuw softwareplatform voor

RoboJob, specialist in het automatiseren van CNC-machines, stelt deze week op de vakbeurs AMB in Stuttgart haar nieuwe softwareplatform voor. Hierbij wordt sterk gebruik gemaakt van 3D visualisaties.

“We lanceren dit nieuwe platform om nog beter tegemoet te komen aan de verwachtingen omtrent Industrie 4.0”, vertelt Jelle De Roovere, Business Development Manager bij RoboJob. “Industrie 4.0 houdt onder andere in dat moderne productietechnieken moeten zorgen voor een hoger rendement, meer flexibiliteit en meer efficiëntie. Ook moderne automatisering moet hieraan bijdragen, wat concreet betekent dat je je productieprocessen nóg efficiënter kunt laten verlopen, voor heel uiteenlopende opdrachten. Daar kunnen we nu perfect op inspelen met ons nieuwe softwareplatform.”

“Dit nieuwe besturingssysteem is de rechterhand van de operators die met onze Turn- en Mill-Assist Series werken”, legt R&D Manager Peter De Roovere uit. “We zijn met een blanco blad begonnen, en hebben dus een volledig nieuw platform op poten gezet. Daarbij hebben we er natuurlijk wel voor gezorgd dat alle bestaande functionaliteiten uit de vorige versie mee werden opgenomen. Deze zijn in een logische structuur ondergebracht, opdat het gebruiksgemak verder verbeterd wordt. Bovendien zetten we nog sterker in op de grootste sterkte van onze systemen: de snelle in- en omsteltijden. Ik durf te stellen dat de programmering nu nóg sneller gaat en dat we de kortste programmeertijden in de markt hebben.”

“Concreet heeft dit nieuwe platform een moderne, intuïtieve gebruikservaring. Naast alle bestaande functionaliteiten – we hebben reeds de meeste standaardfuncties in de markt – hebben we heel wat nieuwe features opgenomen Zo wordt sterk gebruik gemaakt van 3D visualisaties,” legt De Roovere uit. “Pas je de afmetingen van een werkstuk aan, dan krijg je het resultaat in 3D te zien. Je ziet hoe werkstukken door de robot opgenomen worden en hoe ze in de klauwplaat of opspanning geplaatst worden. Bovendien kan de gebruiker steeds het camerastandpunt draaien, om deze acties vanuit alle mogelijke hoeken te bekijken. We maken het onze klanten met andere woorden dus nog een stuk gemakkelijker, want nog voor ze op de start-knop drukken hebben ze alle acties van de robot reeds goedgekeurd.”

“Ten slotte denkt het systeem actief mee met de operator en worden op een intelligente manier bepaalde instellingen automatisch gesuggereerd. Zo stelt het systeem automatisch voor hoe en met welke grijpers werkstukken opgenomen kunnen worden. De operator kan deze voorstellen goedkeuren of zijn eigen aanpassingen doen.”

De bezoekers van AMB kunnen de nieuwe RoboJob-software op de RoboJob-stand niet enkel live bekijken op de Turn-Assist 250 en Mill-Assist Essential. Er zijn ook aparte schermen waarop live demonstraties plaatsvinden.

De AMB Messe vindt plaats in Stuttgart tot en met zaterdag 17 september. RoboJob staat in hal 3, op standplaats A74.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

RoboJob verdrievoudigt productiecapaciteit in nieuw hoofdkantoor

29-04 Het nieuwe gebouw is een belangrijke stap voor de verdere groei van RoboJob, dat…

Automatisering

RoboJob ontvangt (Robo)Jobzoekers op Experience Day

15-04 Het evenement biedt bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de Belgische CNC-automatiseerder,…

TechnishowNieuws

RoboJob en De Ridder automatiseren samen op TechniShow

05-02 Opmerkelijk is de samenwerking met De Ridder Precisiemachines, de distributeur van het merk Emco…

Automatisering

Softwareontwikkelaars HighTech ICT en Ambition IT bundelen krachten

24-01 De krachtenbundeling van de Brabantse bedrijven gaat helpen om de groei te versnellen zodat…

TechnishowNieuws

RoboJob keert terug naar de TechniShow

11-12 De wereld stond in 2020 voor ongekende uitdagingen, wat leidde tot de annulering van…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Automatisering

RoboJob presenteert veertien RoboJob-systemen op EMO Hannover

28-08 Na vier jaar keert de EMO-beurs eindelijk weer terug naar Hannover, en daar wil…

Automatisering

Nooit eerder zoveel evenementen voor RoboJob

10-07 “Het lijkt wel een trend,” blikt Marketing Manager Steven Craenen terug op een druk…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV