Rollon stroomlijnt Benelux-activiteiten

Rollon, producent van lineaire as- en geleidingssystemen, is bezig de Benelux-activiteiten beter te stroomlijnen. Vanuit het kantoor in Zevenaar kunnen de technische adviseurs hun klanten van advies voorzien, terwijl de binnendienst gehuisvest is in Düsseldorf, dicht bij de productie. Het resultaat: korte lijnen en een snellere en betere service.

Nederland is een belangrijke afzetmarkt voor Rollon, met klanten als VDL, Maars Partitioning Systems en Benier Nederland. De vestiging in Zevenaar zal blijven bestaan, zodat de technische adviseurs gemakkelijk bereikbaar zijn voor klanten in de Benelux en ze in direct contact staan met de gebruikers van de lineaire assen. Christophe Carpentier, technisch adviseur, kent de behoeftes van de Benelux-klanten en zal hen van advies voorzien zoals hij dat ook voor verkooppartner Vansichen doet. Daarnaast kunnen de Benelux-klanten voor advies over de integratie van lineaire assen in bestaande systemen terecht bij samenwerkingspartner MCA, Motion Control Automation. De buitendienst werkt nauw samen met de binnendienst in Düsseldorf. Doordat de technische afdelingen zoals constructie, montage en afwerking en het magazijn zich hier bevinden, zijn de communicatielijnen kort en kan de binnendienst sneller reageren op de vraag van de klant.

Omzetverdubbeling
In Düsseldorf heeft Rollon onlangs zijn nieuwe pand geopend. Hier kan Rollon nu zelf lineaire assen assembleren, wat de levertijd flink verkort.
Rollon streeft ernaar zijn omzet in 2017 te verdubbelen door nieuwe markten aan te boren en vestigingen in de zogenaamde BRIC-landen te openen. Een belangrijke pijler voor de toekomst is verkorting van de levertijd door het opzetten van decentrale roductiewerkplaatsen. In de nieuwe vestiging in Düsseldorf vindt bijvoorbeeld al per klant de specifieke eindmontage plaats van de voorgemonteerde lineaire assen. Dit betekent dat in de nabije toekomst elke vestiging het basisproduct op voorraad heeft en deze zelf kan bewerken volgens de specifieke wensen van de klant. Eenvoudige aanpassingen, zoals speciale lopers voor rollengeleidingen, extra boorgaten voor de bevestiging van de as of klantspecifieke telescopen, kunnen in Düsseldorf eenvoudig worden gemaakt. Deze service wil Rollon over de hele wereld aanbieden door branchespecifieke ingenieurs in te zetten per vestiging. De grens tussen het bewerken en het ontwikkelen van nieuwe producten vloeit vaak in elkaar over. Bepaalde productaanvragen zijn soms zo specifiek dat Rollon hiervoor speciaal een nieuw product ontwikkelt dat voldoet aan de wens van de klant.

Een andere belangrijke rol voor de groeistrategie is weggelegd voor de BRIC-landen. In China richt Rollon momenteel een eigen vestiging op met drie technische adviseurs en een eigen distributiecentrum. In Brazilië, Rusland en India heeft Rollon sinds kort drie distribiteurs, waarbij Rusland en Brazilië al beschikken over een eigen technisch adviseur. India volgt binnenkort. Naast het aanboren van nieuwe geografische markten, zal de productontwikkeling gericht worden op nieuwe industrieën en toepassingen.

Nieuwe producten
Een andere pijler van de groeistrategie is productontwikkeling. De lineaire as is de belangrijkste discipline binnen de lineaire techniek en in de ontwikkeling hiervan wordt momenteel flink geïnvesteerd. In de tweede helft van 2013 staat namelijk de invoering van een aantal nieuwe producten gepland, die tijdens de herfstbeurzen gepresenteerd worden. De Actuator Line wordt in ieder geval uitgebreid en de TH90 wordt aan het portfolio toegevoegd, een lineaire as die speciaal ontwikkeld is voor precieze toepassingen waarbij een groot prestatievermogen nodig is. Daarnaast staan bij de T-assen nieuwe modellen met spindelaandrijving op de planning. De TT-serie wordt uitgebreid en er komt een compleet nieuwe TX-lijn met trapeziumdraad.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mooie oplossingen voor lineaire bewegingen

08-10 Almotion uit Elst staat op METAVAK met haar specialiteit op gebied van lineairtechniek. Al…

Automatisering

Rollon blijft op overnamepad

05-02 Rollon, aanbieder van lineaire systemen, heeft het Italiaanse Tecno Center overgenomen, producent van lineaire…

Geen categorie

Voorkom machine-uitval door profielrailgeleidingen

24-01 Profielrailgeleidingen zijn kritische componenten in de machinebouw. Dit betekent dat onverwachte uitval resulteert in…

Geen categorie

High-speed module Schunk bereikt 15% hogere nominale kracht

15-02 Bij hoge precisie high-speed toepassingen in assemblage automatisering gelden lineaire assen met servo-elektrische directe…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV