Voorkom machine-uitval door profielrailgeleidingen

Profielrailgeleidingen zijn kritische componenten in de machinebouw. Dit betekent dat onverwachte uitval resulteert in onverwachte kosten in verband met een lagere productie-output met in het slechtste geval productiestilstand en onvoorziene reparatiekosten aan de machine. Om dergelijke zaken te voorkomen heeft Stamhuis Lineairtechniek een overzicht gemaakt van de tien belangrijkste oorzaken van machine-uitval die men in de praktijk tegenkomt en wat kan worden gedaan om het risico te beperken.

Onafhankelijk van de toepassing worden profielrailgeleidingen in verschillende industrieën en machines ingezet. De toepassingen zijn talloos. Daarbij zijn ook de inbouwfactoren heel divers zoals vervuiling maar ook de belastingen zoals trilling of stotende belastingen. “Omdat zelfs de beste profielrailgeleiding niet een oneindig leven heeft is het belangrijk er tijdens het ontwerp rekening mee te houden dat deze onderdelen simpel en snel te vervangen en te leveren zijn”, stelt Stamhuis Lineairtechniek. “Gebruik dus bij voorkeur afmetingen volgens de DIN 645-1 standaard zodat wereldwijde uitwisselbaarheid mogelijk is. Van vroegtijdig uitval spreken we wanneer de geleiding eerder uitvalt dan zijn berekende theoretische levensduur.”

Lees hier de top tien van uitval-oorzaken en de remedie daartegen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mooie oplossingen voor lineaire bewegingen

08-10 Almotion uit Elst staat op METAVAK met haar specialiteit op gebied van lineairtechniek. Al…

Automatisering

Rollon blijft op overnamepad

05-02 Rollon, aanbieder van lineaire systemen, heeft het Italiaanse Tecno Center overgenomen, producent van lineaire…

Bedrijf en Economie

Rollon stroomlijnt Benelux-activiteiten

26-06 Rollon, producent van lineaire as- en geleidingssystemen, is bezig de Benelux-activiteiten beter te stroomlijnen.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV