Rotocoat NEN-EN 1090 gecertificeerd voor poedercoaten en thermisch verzinken

0

Rotocoat was al Qualisteelcoat gecertificeerd en is nu ook NEN-EN-1090 gecertificeerd. Hiermee is het oppervlaktebehandelingsbedrijf zowel voor thermisch verzinken als poedercoaten gecertificeerd conform de eisen van de CE-markering die zijn vastgelegd in de NEN-EN 1090.

Rotocoat is hiermee klaar voor de invoering van deze CE-markering die sinds 1 juli 2014 van toepassing is op alle onderdelen van dragende staalconstructies.

In voorbereiding op de invoering van de CE-markering hebben de meeste staalconstructiebedrijven het afgelopen jaar hun organisatie en werkwijze aangepast en hun Factory Production Control (FPC) systeem NEN-EN 1090 laten certificeren. Omdat oppervlaktebehandeling van staal een belangrijk onderdeel is van het FPC systeem, heeft Rotocoat de bedrijfsprocessen bij al haar verzinkerijen NEN-EN-1090 gecertificeerd. Bij deze certificering heeft het IFO (Institut Für Oberflächentechnik) vastgesteld dat de kwaliteit van de mensen, de productiemiddelen, de locaties en het productiecontroleproces voldoen aan de richtlijnen van NEN-EN 1090.

Omdat Rotocoat ook Qualisteelcoat gecertificeerd is en hiermee ook voor het poedercoaten voldoet aan NEN-EN 1090, hoeven de klanten van Rotocoat het proces van thermisch verzinken en poedercoaten niet te beschrijven of te auditen. Het certificaat is te downloaden op de website en kan op verzoek worden toegezonden.