ROVC reikt eerst behaalde MBO-diploma uit

Mario Bouwmans (47) heeft van ROVC het allereerste MBO-3 diploma in ontvangst genomen. ROVC is partner voor trainingen, opleidingen en advies & implementatie binnen de Nederlandse industrie. Mario kreeg het diploma Servicemonteur werktuigbouw uit handen van Roel Greutink, Manager Business Development bij ROVC. Mario volgde de praktijkopleiding bij zijn huidige werkgever Broviand, een pluimveevleesverwerker in Someren.

ROVC is sinds 2011 een officieel erkende MBO-opleider. De MBO-opleidingen bestaan uit losse cursussen, hierdoor kon Mario Bouwmans zijn reeds gevolgde ROVC-cursussen inzetten als vrijstelling. Door een aantal aanvullende cursussen te volgen, werd het mogelijk om versneld zijn MBO-diploma te halen. De van origine bloemist, begon bij Broviand als schoonmaker en heeft zich met zijn gemotiveerde instelling laten omscholen tot servicemonteur. “Het afstuderen van Mario Bouwmans is een schoolvoorbeeld dat het tekort aan technici opgelost kan worden met zij-instromers”, aldus Roel Greutink.

Simon van den Broek, directeur van Broviand en tevens de praktijkbegeleider van Mario, vult aan: “Mario is van begin af aan zeer betrokken geweest bij ons bedrijf en alleen daarom al goud waard. Het is voor een organisatie als de onze noodzakelijk dat je goede werknemers zoals Mario in huis hebt die problemen met machines kunnen signaleren, analyseren en eventueel verhelpen. De cursussen en opleidingen van ROVC zijn daarom een geschikt middel om medewerkers technische kennis en vaardigheden bij te brengen.”

Mario Bouwmans is trots op zijn diploma: “Ik ben erg blij dat ik nu een officieel diploma heb. Toen ik als schoonmaker werkte bij Broviand, heb ik mij altijd geïnteresseerd voor de machines die daar stonden. In de loop van de tijd ben ik daarom technische cursussen bij ROVC gaan volgen. Deze waren dicht bij huis en op geschikte tijdstippen, waardoor ik het kon combineren met mijn werk en privéleven.”

Ook het tekort aan technici te lijf gaan? ROVC schreef de whitepaper ‘In vijf stappen voorbereid op het tekort aan technici’ over dit onderwerp. Deze is hier gratis te downloaden.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV