RVS Finish start met Sublimotion

RVS Finish in Bergeijk start vanaf 5 juli met een revolutionaire manier van oppervlaktebehandeling: het Sublimotion-proces. Dit is een gepatenteerde straalmethode waarbij RVS-oppervlakken niet alleen worden gereinigd maar het product ook de ideale topografie meekrijgt om aanhechting van micro-organismen en productresten maximaal te beperken.

Met het Sublimotion-proces worden RVS-oppervlakken niet alleen worden gereinigd, maar krijgt het product ook de ideale topografie mee om aanhechting van micro-organismen en productresten maximaal te beperken.

Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige machine- en voedselwetgeving (EHEDG gecertificeerd).

Snel én schoon

“In onze regio zijn er ontzettend veel machinefabrikanten die moeten voldoen aan verschillende wetten en regelgeving. Zeker voor onze food-klanten hebben deze normen veel invloed op de productie van hun machines”, aldus Driek Brouwers, bedrijfsleider RVS Finish. “Om de klanten in deze branche beter te kunnen ondersteunen zijn we op zoek gegaan naar een straalproces dat naadloos aansluit bij onze wensen voor perfecte oppervlakten maar dat ook past bij onze doelen voor korte doorlooptijden.” Deze zoektocht leidde uiteindelijk naar het Sublimotion-proces.

Dit is een volledig nieuw straalproces dat de grenzen opzoekt van het perfecte oppervlak. “Met dit proces is het mogelijk om in één doorgang oppervlakten te behandelen en te reinigen tot op een microbiologisch niveau”, aldus Brouwers.

Goed voor mens en milieu

Door producten middels Sublimotion te laten behandelen is het mogelijk ruwwaardes te behalen van Ra  <0.2 Mµ. Deze uitzonderlijke ruwwaardes zijn ideaal voor producenten in onder andere de food-branche, waarbij een grondige en effectieve reiniging doorslaggevend is voor hun succes. “Deze methode biedt ook een uitzonderlijke corrosieweerstand. Dus voor de mechatronische markt is dit ook een ideale straalmethode.

Verder worden in het Sublimotion-proces geen chemicaliën gebruikt waardoor het een volledig veilig en ecologisch proces betreft.”
Het uiteindelijke resultaat? “Supertevreden klanten met producten die een langere levensduur hebben en minder onderhoud vergen”, weet Brouwers.

Uitbreiding van de werkvloer

De werkvloer van RVS Finish is uitgebreid met 800 vierkante meter productieruimte, waar onder andere het Sublimotion-proces wordt uitgevoerd.

De werkvloer van RVS Finish is uitgebreid met 800 vierkante meter productieruimte, waar onder andere het Sublimotion-proces wordt uitgevoerd.

RVS Finish viert de uitbreiding in stijl. De werkvloer is uitgebreid met 800 vierkante meter  productieruimte waar onder andere het Sublimotion-proces wordt uitgevoerd. Ook zusterbedrijf RVS Clean gaat hier uitbreiden omdat de vraag naar oppervlaktereiniging een explosieve groei doormaakt. Driek Brouwers: “Op deze manier kunnen we nog beter op de vraag inspelen. Onze processen blijven zoals onze klanten gewend zijn, echter nu met meer mogelijkheden om reiniging aan te bieden die naadloos aansluit op de wensen vanuit de markt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Welke essentiële RVS uitrusting hoort op je boot

25-08 Hieronder bespreken we de essentiële uitrusting die hoort op je boot. Katrollen Katrollen zijn…

Plaatbewerking

Nieuwe fiberlaser geeft MKM Roestvaststaal power

27-02 MKM is het bedrijf van Martijn Knoops. Het is een pure RVS-specialist, die ook…

MetaalNieuws Extra IM

Verschillende soorten metaal op een rijtje

17-01 Daarnaast bestaan alle metaalsoorten vrijwel altijd uit een mengsel van verschillende metalen, ook wel…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Materialen

FDP houdt webinar over verwerken RVS

27-06 In navolging van de serie over het verwerken van staalproducten (Normen en Waarden, Scheiden…

Plaatbewerking

De lat ligt hoog bij Dumaco Varsseveld

21-06 In een modern bedrijfspand met opvallend veel licht beschikt Dumaco Varsseveld over een groot…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?