RVS Finish start met Sublimotion

RVS Finish in Bergeijk start vanaf 5 juli met een revolutionaire manier van oppervlaktebehandeling: het Sublimotion-proces. Dit is een gepatenteerde straalmethode waarbij RVS-oppervlakken niet alleen worden gereinigd maar het product ook de ideale topografie meekrijgt om aanhechting van micro-organismen en productresten maximaal te beperken.

Met het Sublimotion-proces worden RVS-oppervlakken niet alleen worden gereinigd, maar krijgt het product ook de ideale topografie mee om aanhechting van micro-organismen en productresten maximaal te beperken.

Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige machine- en voedselwetgeving (EHEDG gecertificeerd).

Snel én schoon

“In onze regio zijn er ontzettend veel machinefabrikanten die moeten voldoen aan verschillende wetten en regelgeving. Zeker voor onze food-klanten hebben deze normen veel invloed op de productie van hun machines”, aldus Driek Brouwers, bedrijfsleider RVS Finish. “Om de klanten in deze branche beter te kunnen ondersteunen zijn we op zoek gegaan naar een straalproces dat naadloos aansluit bij onze wensen voor perfecte oppervlakten maar dat ook past bij onze doelen voor korte doorlooptijden.” Deze zoektocht leidde uiteindelijk naar het Sublimotion-proces.

Dit is een volledig nieuw straalproces dat de grenzen opzoekt van het perfecte oppervlak. “Met dit proces is het mogelijk om in één doorgang oppervlakten te behandelen en te reinigen tot op een microbiologisch niveau”, aldus Brouwers.

Goed voor mens en milieu

Door producten middels Sublimotion te laten behandelen is het mogelijk ruwwaardes te behalen van Ra  <0.2 Mµ. Deze uitzonderlijke ruwwaardes zijn ideaal voor producenten in onder andere de food-branche, waarbij een grondige en effectieve reiniging doorslaggevend is voor hun succes. “Deze methode biedt ook een uitzonderlijke corrosieweerstand. Dus voor de mechatronische markt is dit ook een ideale straalmethode.

Verder worden in het Sublimotion-proces geen chemicaliën gebruikt waardoor het een volledig veilig en ecologisch proces betreft.”
Het uiteindelijke resultaat? “Supertevreden klanten met producten die een langere levensduur hebben en minder onderhoud vergen”, weet Brouwers.

Uitbreiding van de werkvloer

De werkvloer van RVS Finish is uitgebreid met 800 vierkante meter productieruimte, waar onder andere het Sublimotion-proces wordt uitgevoerd.

De werkvloer van RVS Finish is uitgebreid met 800 vierkante meter productieruimte, waar onder andere het Sublimotion-proces wordt uitgevoerd.

RVS Finish viert de uitbreiding in stijl. De werkvloer is uitgebreid met 800 vierkante meter  productieruimte waar onder andere het Sublimotion-proces wordt uitgevoerd. Ook zusterbedrijf RVS Clean gaat hier uitbreiden omdat de vraag naar oppervlaktereiniging een explosieve groei doormaakt. Driek Brouwers: “Op deze manier kunnen we nog beter op de vraag inspelen. Onze processen blijven zoals onze klanten gewend zijn, echter nu met meer mogelijkheden om reiniging aan te bieden die naadloos aansluit op de wensen vanuit de markt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Consumptie duurzaam roestvast staal groeit

02-02 De duurzame kwaliteiten zijn samen met de veelzijdigheid van RVS (dankzij de corrosiewerende eigenschappen)…

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish blijft doorpakken

08-12 Dat is bijzonder, want het vaak grove straalwerk en het hightech reinigen op cleanroom-niveau…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish doet Sublimotion van klein tot mega-groot

20-10 “Sublimotion levert de ultieme oppervlaktebehandeling op. Voor RVS is dit het hoogst haalbare”, zeggen…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Materialen

MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X