RVS-leveranciers Stappert en Noxon fuseren

0

De Stappert bedrijven Noxon Stainless en Stappert Nederland zijn gefuseerd en vervolgen hun werkzaamheden onder de naam Stappert Noxon. De twee vestigingen in Helmond en Zwijndrecht blijven bestaan.

Stappert is een van de grootste voorraadhouders van RVS in Europa. Voorraadhouder Noxon past zijn corporate identity naar aanleiding van de fusie aan aan die van Stappert.

Nieuw magazijn
Stappert Noxon in Helmond verkoopt lange roestvaststaal producten en buisaccessoires. Het productassortiment bestaat uit hittebestendige en hoog corrosievaste, Duplex en Super Duplex stalen. In het kader van de herstructurering neemt Stappert Noxon deze maand zijn intrek in een nieuw magazijn, eveneens in Helmond. Het voorraadprogramma, met een accent op de productgroepen buis en buisaccessoires, wordt aangevuld met een flink groter assortiment staf. De verkoop en delen van de administratie blijven voorlopig op de huidige locatie. Zij gaan in het voorjaar van 2018 over naar Helmond.

Uitbreiding assortiment
Stappert Noxon blijft haar producten vanuit Helmond en Zwijndrecht verkopen. De klanten zullen profiteren van het feit dat vanuit het magazijn in Helmond naast buis- en buisaccessoires ook staf wordt geleverd. Het nieuwe, moderne magazijn beschikt over een uitstekende infrastructuur. Vanwege korte transportafstanden kunnen de producten sneller worden geleverd. Ook wordt het spectrum  aan producten, materialen en afmetingen vergroot en de service verbeterd. “Dankzij de fusie kunnen beide Nederlandse vestigingen gebruik maken van een centraal magazijn in Nederland”, zegt Marc Steffen, directeur van Stappert. “Onze klanten profiteren daarmee van de nabijheid van hun RVS-leverancier. Bovendien zijn zowel standaardproducten als oplossingen op maat verkrijgbaar.”

De nieuwe vennootschap Stappert Noxon ontplooit haar activiteiten in het corporate identity van de Stappert Groep. Het merk Stappert staat voor een goed doordachte materiaalkeuze, veelzijdige producten, goede beschikbaarheid en innovatieve productoplossingen op maat. Stappert levert RVS-oplossingen voor de meest uiteenlopende branches en lastige toepassingen. Als merk voor lange roestvaststaal producten en buisaccessoires is Stappert in twaalf Europese landen vertegenwoordigd. De groep is onderdeel van de Franse Jacquet Metal Service groep en heeft meer dan 900 medewerkers op 20 magazijnlocaties en 40 verkoopkantoren in Europa.