Scannen op basis van gestructureerd licht

0

Faro introduceert Cobalt Design, een productlijn van scanners op basis van gestructureerd licht. Deze scantechnologie maakt gebruik van geprojecteerde lichtpatronen en een camerasysteem om grote gebieden in één keer vast te leggen om zo de tijd nodig voor het vastleggen van gegevens te verkorten en sneller resultaten te leveren.

Cobalt Design biedt samen met het RevEng softwareplatform een uitgebreide, digitale, alles-in-één ontwerpoplossing, waarmee kleine tot middelgrote objecten kunnen worden gescand met een grote mate van precisie, in kleur en met meerdere resolutieniveaus. Dit is de eerste kleurenscanner van Faro die gebruik maakt van gestructureerd licht, die specifiek is ontworpen voor ontwerptoepassingen en die ideaal is voor het scannen van complexe oppervlakken, met name die van sterk gedetailleerde organische vormen. Met Cobalt Design worden diverse ontwerpvereisten aangepakt, inclusief reverse engineering, het ontwerpen van prototypes, het ontwerpen van verpakkingen, het maken van digitale catalogi en zelfs het ontwerpen van juwelen en modeartikelen.

Versnellen van workflows
Met Cobalt Design hoeven ontwerpers scanparameters slechts één keer in te stellen en kunnen ze vervolgens doorgaan met het scannen van vergelijkbare objecten door simpelweg op een knop te drukken. Verder zijn diverse vooraf geconfigureerde scan- en meshinstellingen standaard beschikbaar. Dit betekent dat er minder tijd nodig is per scanpositie. Verder betekent dit dat de resultaten herhaalbaar en betrouwbaar zijn.

Scannen van volledige veld
Door de geïntegreerde, roterende as is het 3D-scanproces sterk verbeterd en is de maximale scanbreedte geoptimaliseerd. Het te scannen object/onderdeel zelf wordt in een vaste positie geplaatst op de as en vervolgens kan de as maximaal 360 graden worden gedraaid tijdens het scannen. Precieze en gestructureerde scans van hoge kwaliteit kunnen in kleur worden vastgelegd en worden aangeleverd als realistische afbeeldingen die nog gedetailleerdere weergaven van geometrische oppervlakken en afwerkingen mogelijk maken in levensechte 3D-kleuren.