Schooten (100) stopt ermee en wordt geveild

1012

Schooten Metal Products, leverancier van staalconstructies, trappen en hekken die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen stopt er mee en wordt geveild. De veiling wordt georganiseerd door Troostwijk Veilingen en sluit op 24 november vanaf 14:00 uur.

Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk: “Schooten Metal Products kent een lange historie. Al begin twintigste eeuw ging Egbert Jan Schooten aan de slag in smederijen. Door de generaties heen is er een prachtig familiebedrijf neergezet dat helaas heeft besloten de werkzaamheden te staken. Dit omdat de opdrachtenstroom onvoldoende was om op een verantwoorde manier verder te ondernemen. De fabriek sluit en de inventaris wordt geveild.”

Vanuit heel de wereld is er volgens Van Schie belangstelling voor de twee 6-assige kantbank Durmalzer type AD-S 40400, Voortman boor- en pons/knipstraat, kantbanken (onder andere Beyeler), Sato plasmasnijder, Kaltenbach cirkelzaagmachine, ponsmachine en de grote hoeveelheid handgereedschappen. “Ik ga ervan uit dat het merendeel van de machines naar het buitenland zal vertrekken. Er is onder andere interesse uit Bulgarije, Polen, Turkije en zelfs Vietnam en Taiwan. Alhoewel het mij niet zal verbazen als de twee 6-assige kantbanken die toch vrij nieuw zijn (bouwjaar 2012) in Nederland blijven.”

Op 23 november staat een kijkdag gepland tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Noordermorssingel 22, 7461 JN in Rijssen.