Schuler opent Hot Stamping TechCenter

De Duitse persenbouwer Schuler heeft op haar vestiging in Göppingen een onderzoeks- en demonstratiecentrum geopend voor het bouwen van lichtgewicht voertuigen. Schuler heeft zo’n 6,5 miljoen euro geïnvesteerd in deze installatie, die is uitgerust met een hydraulische pers, roller haardoven en automatisering.

Hardvormen is het centrale thema in dit zogeheten Hot Stamping TechCenter. Bij deze techniek worden stalen platen tot 930 graden Celsius verhit en in het aansluitende omvormproces gekoeld en daarmee gehard. Daardoor kunnen heel lichte auto-onderdelen met hoge stijfheid worden geproduceerd. De behoefte daaraan  zal de komende jaren toenemen wegens toenemende eisen aan de veiligheid van inzittenden en CO2-reductie. “Hardvormen is een belangrijke werkwijze het bouwen van lichtgewicht autovoertuigen en -carrosserieën en is een waardevol onderdeel van ons leveringsprogramma”, zegt bestuursvoorzitter Stefan Klebert van Schuler. “Met dit nieuwe TechCenter bewijzen we onze innovatiekracht bij volautomatische, verknoopte productie-installaties.”

De 1.600 ton sterke pers in het Hot Stamping TechCenter beschikt reeds over de PCHflex-technologie van Schuler. “PCHflex maakt een flexibele en rendabele productie mogelijk van hardgevormde delen met tot 40 procent meer capaciteit en een constant hoge kwaliteit en dat bij maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid”,  aldus Martin Habert, directeur van de  Schuler-vestiging in Waghäusel, waar de installatie is ontwikkeld. Daarnaast is de machine uitgerust met de technologie EHF (Efficient Hydraulic Forming), die het energieverbruik drastisch reduceert. Met een speciaal monitoringsysteem is de slijtage van de componenten in de installatie nauwkeurig te voorspellen.

Nieuwe machine-ontwerp Schuler
De pers is voorts de eerste installatie in het nieuwe machine-design, dat Schuler stap voor stap in het complete programma zal doorvoeren. Het nieuwe design moet de technologische voorsprong van de persenbouwer symboliseren en voor een hoge herkenbaarheid van de installaties zorgen.

Naast Göppingen heeft Schuler ook onderzoeks- en democentra in de Duitse steden Erfurt, Gemmingen, Göppingen en Heßdorf, alsmede op diverse locaties in de VS.  Komend voorjaar wordt ook de Noord-Chinese havenstad Tianjin een TechCenter geopend met een 1.600 ton per met TwinServo-Technologie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Bescherming tegen hackers

12-10 Steeds vaker zijn ook bedrijven in de metaalverwerkende industrie het doelwit van hackeraanvallen. Een…

Automatisering

Schuler Connect ondersteunt onderhoud op afstand

12-03 Met Schuler Connect kunnen tijdrovende en kostbare serviceoproepen worden gereduceerd, waardoor de stilstandtijden worden…

Automatisering

Camera’s zien vreemde onderdelen

23-12 Het is de nachtmerrie van elke persbediener: een vergeten schroefsleutel in de machine. Wordt…

Plaatbewerking

Persenbouwer Schuler verkoopt gereedschappen-activiteit

18-12 De Duitse persenbouwer Schuler heeft een groot deel van zijn gereedschappenbouw-activiteiten verkocht aan een…

Plaatbewerking

Q-Fin wint Blechexpo Award

11-11 De inzendingen kwamen nauwelijks in de buurt van de Super Edge Rounder SER600. Vanwege…

Plaatbewerking

Economisch produceren CFK-delen is mogelijk

08-07 Persenbouwer Schuler is er in geslaagd de kosten voor een prototype onderdeel gemaakt van…

Plaatbewerking

Schüler en Porsche starten bouw hightech persinstallatie

23-04 Persenbouwer Schüler begint samen met Porsche halverwege dit jaar met de bouw van de…

Featured

Persenleverancier RHTC verkoopt steeds meer specials

14-03 Met een netwerk van dealers in 64 landen over de hele wereld zet RHTC…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen