Slijpschijvenwinkel presenteert nieuwste fiberschijf 3M

3M heeft een verbeterde versie van zijn fiberschijf 3M Cubitron op de markt gebracht. De gespecialiseerde webshop Slijpschijvenwinkel.nl is een van de eersten die deze schijf nu aanbiedt.

De nieuwe fiberschijf 3M Cubitron is ideaal voor het grove afbraamwerk op staal: lasnaden wegslijpen, afschuinen, slijpen en walshuid verwijderen.

Jochem Hogeweide van de Slijpschijvenwinkel is onder de indruk van de nieuwe schijf. En – nog veel belangrijker – de eerste klanten die de schijf inmiddels gebruiken zijn dat ook. “De Cubitron was al de beste fiberschijf op de markt en is nu nog beter geworden”, zegt Hogeweide. “Hij snijdt 33 procent sneller en verwijdert 31 procent meer materiaal, terwijl de prijs niet is veranderd.”

Grof afbraamwerk op staal

De nieuwe Cubitron schijf is ideaal voor het grove afbraamwerk op staal: lasnaden wegslijpen, afschuinen, slijpen en walshuid verwijderen. Doordat hij sneller slijpt hoeft er minder druk te worden uitgeoefend, waardoor de slijper minder vermoeid raakt. “Je kunt eigenlijk wel zeggen: de schijf doet het werk”, aldus Hogeweide.
De verbeterde versie van de 3M Cubitron kan in de webshop worden besteld. Hij is alleen beschikbaar in korrel 36 (de grofste korrelgrootte). De andere Cubitron schijven zijn ook in kleinere korrelgroottes beschikbaar.

Specialist in slijpmaterialen

De verbeterde fiberschijf van 3M is weer een mooie toevoeging aan het assortiment van de Slijpschijvenwinkel. Deze webshop bestaat al sinds 2006 en is helemaal gespecialiseerd in slijpmaterialen, die worden geleverd aan particulieren en bedrijven, onder andere aan metaal- scheepvaart-, constructie- en onderhoudsbedrijven. Dankzij het brede assortiment, waarin alle grote A-merken aanwezig zijn, fungeert de Slijpschijvenwinkel vaak als totaalleverancier voor deze bedrijven.

De webshop slijpschijvenwinkel.nl is gespecialiseerd in slijpmaterialen en biedt naast een uitgebreid assortiment veel praktische informatie.

De webshop slijpschijvenwinkel.nl is gespecialiseerd in slijpmaterialen en biedt naast een uitgebreid assortiment veel praktische informatie.

Goed adviseren

Door de pure focus op slijpmaterialen en de grote kennis op dat gebied kan de Slijpschijvenwinkel klanten adviseren en slimme oplossingen aandragen. Hoewel de webshop dankzij uitgebreide filtermogelijkheden, die gericht zoeken naar een passende slijpschijf mogelijk maken, heel toegankelijk is, is daar toch vaak behoefte aan. “Er zijn zoveel verschillende slijpmaterialen dat mensen er makkelijk in verdwaald raken”, weet Hogeweide. “Zeker als ze het slijpen er bij doen, zoals bij veel metaalbedrijven vaak het geval is. Juist daar kan een goed advies heel veel opleveren. Als je het juiste slijpmateriaal gebruikt en rekening houdt met het formaat, het type en de soort schijf, kun je vaak veel makkelijker en sneller het gewenste resultaat bereiken.”

Tips & tricks

In de webshop staat ook veel praktische informatie. Regelmatig publiceert de Slijpschijvenwinkel blogposts met tips en tricks over verschillende onderwerpen: hoe verwijder je roest, waar moet je op letten als je schuurbanden koopt, wat is het belang van de houdbaarheidsdatum op slijpschijven, welke slijpschijven heb je nodig voor de bewerking aluminium? Al deze informatie is voor iedereen toegankelijk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Galvano levert ultrasnel

28-08 Metaalgroothandel Galvano in Eindhoven heeft een nieuwe service geïntroduceerd: wie vóór 20.00 uur besteld,…

Plaatbewerking

Webshop voor ponsgereedschap en metaalbewerkingsmachines

26-11 Recentelijk werd de webshop machine-tooling.com geïntroduceerd. “Overzichtelijk, duidelijk en klantvriendelijk”, zegt Alex Stapelbroek, die…

Werkplaatstechniek

Elma voegt duizend motoren toe aan webshop

17-10 Elma Motors biedt nu ook haar complete assortiment IE3 en IE4 voorraadmotoren te koop…

Automatisering

255 mm gereedschappen voor de kantpers

30-05 Wila heeft voor alle boven- (BIU) en ondergereedschappen (OZU) een nieuw deelsegment (/12) met…

Featured

Ponsgereedschappen en slijtdelen bestellen met een druk op de knop

28-05 Klanten van Trumpf kunnen sinds kort hun slijtdelen, reserveonderdelen en ponsgereedschappen letterlijk met een…

Automatisering

Suplacon stopt ook verspanende bewerkingen in webshop

18-03 Suplacon in Emmeloord is 3 jaar geleden gestart met het aanbieden van plaatwerkproducten via…

Toeleveren

Lasaulec start gratis 1-uurslevering met elektrische bus

11-12 Technische Groothandel Lasaulec levert sinds 7 december technische producten gratis en binnen één uur…

Featured

YouniQ Machining start webshop voor unieke freesstukken

29-11 De Vlaamse startup YouniQ Machining heeft de webshop voor aluminium freesdelen geopend. Klanten kunnen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X