Snijders Machines leverancier van Huron VX bewerkingscentra

Anton Snijders is per 1 oktober gestart met zijn eigen bedrijf Snijders Machines, leverancier van metaalbewerkingsmachines en toebehoren. In zijn leveringsprogramma zitten onder meer de CNC-bewerkingscentra van de Huron VX-serie.

Snijders, die opereert vanuit Zuidwolde, heeft jarenlange ervaring in de machinehandel. Hij heeft voor verschillende werkgevers gewerkt en voor hen ook Huron vertegenwoordigd. De contacten met de fabriek en met de klanten heeft hij altijd onderhouden. En dat was mede reden voor Huron om de VX-serie nu bij hem neer te leggen. Huron Graffenstaden is een Franse machinefabrikant, die gevestigd is in de Elzas, op zo’n 5 à 6 uur rijden van Nederland. Het bedrijf is al enkele jaren in handen van Jyoti, een onderneming in India. Machines als de portaal en de 5-assers worden volledig in Frankrijk gebouwd, de basis van de machines die Snijders verkoopt wordt gegoten in India, waarna ze in Frankrijk worden afgebouwd. “Ze zijn binnen 3 à 4 weken leverbaar”, aldus Snijders.

Stabiele machine
De VX-serie is een stabiele machine. Die stabiliteit is mede te danken aan de dubbele geleiding op de Y-as, maar ook aan het gietwerk (C-frame type), waarop niet is bezuinigd. “Het gewicht van de machine is ook top”, zegt Snijders. De machines kennen een rijke basisuitrusting en zijn makkelijk uit te breiden met 20bar hoge druk koeling door de spindel, die al is voorbereid. Ook een gereedschapswisselaar met 24 gereedschappen en een 10.000 toeren spindel is standaard.  Voor de besturing hebben klanten de keuze uit Fanuc, Heidenhain en Siemens.
De VX-serie telde tot voor kort vijf modellen van de VX 4 (boortapcenter voor klein werk) tot en met de VX 12. Maar onlangs is de serie naar boven uitgebreid met een VX 15 en een VX 18 met een slag van 1510 respectievelijk 1810 mm op de x-as, 810mm op de y-as en 810mm op de z-as. Deze machines zijn begin oktober door Huron geïntroduceerd op de EMO Milaan.

Klassieke basismachine
Snijders noemt de VX een klassieke basismachine voor onder meer gereedschapmakerijen en machinefabrieken. Hij is breed toepasbaar, levert kwalitatief goed werk af en kent een aantrekkelijke prijskwaliteit-verhouding.
Dat kan Alex van Vlijmen, directeur/eigenaar van gereedschapmakerij Van Vlijmen in Den Bosch, beamen. Hij en zijn vijftien medewerkers zijn vooral actief voor de automotive-industrie maar ook voor de machinebouw. Van Vlijmen heeft vijf Huron machines in de werkplaats staan en een zesde zit in de pen. “De kwaliteit van deze machines spreekt ons enorm aan. Ze zijn goed en solide gebouwd,  de kwaliteit van het werk dat we er op maken is perfect.  Onze oudste machine is 13 jaar oud, maar hij freest nog altijd even nauwkeurig en glad. Dat komt natuurlijk ook omdat de machines bij ons niet worden afgerost. We zijn er zuinig op, net als op onze werkplaats.”

Twee van de machines bij Van Vlijmen zijn een VX 10 en een VX 12. “We hebben deze gekocht voor het eenvoudige werk dat te duur is om op onze Huron KX portalen te doen. Daarom hebben we er machines in een lagere prijsklasse bijgekocht, maar wel met dezelfde kwaliteit. Het minder complexe werk doen we op de VX machines, het meer complexe 3D-, nauwkeurige werk doen we op de KX machines.”

Tot het leveringsprogramma van Snijders Machines behoren ook het draaiprogramma van Huron, (Jyoti) Samsung CNC draaibanken, MAS teach-in draaibanken en Pedersen/Abene conventionele en teach-in freesbanken. “Daarnaast lever ik ook gebruikte machines en toebehoren, waaronder een programma van Veidec, Zweedse smeermiddelen met groen label”, aldus Anton Snijders, die voor de service en de installatie van de Huron VX machines samenwerkt met Pim van Dijck van CNC Machineworks.

Andere modellen van Huron Graffenstaden worden vertegenwoordigd door BMT (3- en 5-assige portaalmachines, KX-Mill en de KXFive) en Van der Sluis machines (KX, KXG en de MX serie).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Featured

Huron: maatje extra met de hoogste nauwkeurigheid

16-08 BMT Machine Tools heeft sinds maart de exclusieve licentie om de machines van Huron…

Verspanen

Limas breidt uit met nieuwe samenwerkingen

14-05 Limas levert sinds kort ook CNC machines van twee gerenommeerde Duitse merken: Monforts Werkzeugmaschinen…

TechniShow-Esef 2018

Hoffmann Quality Tools aanwezig op TechniShow

16-03 Onder de eigen merknaam GARANT is Hoffmann Group bezig met het opbouwen van de…

Verspanen

Humacs Krabbendam levert Samsung en Kitamura

06-10 De machinefabrikanten Samsung en Kitamura staan op de EMO in Milaan naast elkaar in…

Verspanen

Haas laat EMO-bezoeker in de machines kijken

06-10 Haas Automation zal op de EMO naast CNC-bewerkingsmachines ook de Haas F1-bolide tonen. Deze…

Verspanen

Vliegende start voor Dimatech en Style

01-10 Style CNC Machines heeft het dealernetwerk in Nederland uitgebreid en wordt sinds begin dit…

METAVAK Gorinchem

Democel toont live efficiënt verspanen enkelstuks op METAVAK Gorinchem

29-09 Enkelstuks producten kunnen heel efficiënt worden verspaand op een CNC draai- of freesmachine, mits…

Verspanen

DMG Mori met zeven wereldpremières op EMO

17-09 DMG Mori presenteert op de EMO zeven wereldpremières: vier op het gebied van draaien…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV