Snoerloze tapmachine met boor- en schroeffunctie

0
1791

Met de snoerloze GB 18 LTX BL Q I introduceert Metabo een accu-aangedreven tapmachine met boor- en schroeffunctie. Professionals uit industrie en metaalbewerking kunnen nu met slechts één machine boren, schroeven en schroefdraad snijden.

Metabo combineert daarmee drie functies in één machine, zonder concessies te doen. Zo boort de snoerloze tapmachine efficiënt gaten tot 13 mm diameter in metaal en snijdt na snel wisselen van gereedschap nauwkeurig inwendige schroefdraad. De gepatenteerde draadsnij-boorhouder heeft een vierkant-opname voor tappen met maten M8 tot M12, om te voorkomen dat de tap slipt en het gereedschap of werkstuk beschadigd. Professionals kunnen in de speciale boorhouder echter ook kleinere tappen en cilindrische boren van 1,5 tot 13 mm inspannen.

Veelzijdig inzetbaar
De GB 18 LTX BL Q I is ook materiaal besparend. Door slechts te drukken en te trekken wisselt de gebruiker in de tap-modus met draaiende motor slijtagevrij van draairichting. Op deze wijze tapt de professional het schroefdraad niet alleen snel en zonder onderbrekingen maar reinigt vooraf geboorde en reeds gelakte gaten ook tijdsbesparend van verf en poedercoating.  Een ander voordeel: In de tapmodus is het koppel via het stelwiel met tien standen zeer fijn in te stellen zodat de gebruiker voor iedere toepassing het juiste koppel kan kiezen. Wisselt hij in de schroefmodus, dan kan hij met het tienstanden stelwieltje  zoals gebruikelijk ook kleine schroeven seriematig vast schroeven. Met de impulsfunctie kan op gladde oppervlakken nauwkeurig worden aangeboord of kunnen vastzittende schroeven worden losgedraaid.