Stako introduceert Initium snijmachines

0

Stako uit Wijchen heeft tijdens METAVAK Gorinchem haar nieuwste snijmachine Initium geïntroduceerd. De Initium is een compacte en betaalbare snijmachine voor het MKB, voor onder ander plasma- en/ of autogeen snijden. Binnenkort is deze CNC snijmachine ook leverbaar voor waterstraal snijden.

John van Rest, mede verantwoordelijk voor de sales in de Benelux, heeft regelmatig signalen opgevangen dat er behoefte is aan een betaalbare CNC snijmachine voor het MKB. “Veel bedrijven willen investeren in flexibiliteit. Snijwerk besteden ze vaak uit aan derden, maar dit voeren ze het liefst zelf uit, zodat ook de korte termijn klussen met korte levertijden aangepakt kunnen worden”, aldus Van Rest. “Echter ligt de prijs voor een zwaardere CNC snijmachine vaak hoog, hoger dan het budget van een MKB’er. Voor deze behoefte biedt Stako nu de nieuwe Initium serie aan.”

Stako levert wereldwijd hoogstaande, innovatieve CNC snijmachines voor alle snijprocessen, zoals plasma, autogeen, waterstraal en laser. De Nederlandse producent ontwikkelt en levert deze snijmachines in eigen huis, van ontwerp tot installatie en van software-ontwikkeling tot service. Dit geldt ook voor de budgetmachine van de Initium- serie. Alle kennis is gebundeld in de Initium, de kosten kunnen in hand worden gehouden door de modulaire opbouw en toepassing van diverse componenten. “Uiteraard zijn deze componenten van Europese bodem waarmee de kwaliteit wordt gewaarborgd”, benadrukt Van Rest.
De Initium is leverbaar met een snijbereik van 1.500×3.000mm en is voorbereid om metalen met een materiaaldikte tot maximaal 60mm te snijden. De machine is dubbel aangedreven en voorzien van de milieuvriendelijke en energiebesparende GreenLabel watertafel. Daarnaast zijn diverse plasmasystemen zoals Hypertherm en Kjellberg leverbaar. Optioneel is de module markeren en binnenkort is dus ook de module waterstraalsnijden op de CNC snijmachine beschikbaar.

Na de introductie op METAVAK is de Initium ook gepresenteerd op de Duitse markt tijdens de Blechexpo in Stuttgart begin november. De eerste Initium is inmiddels in Nederland in gebruik genomen.