Startgereedschapssets Sandvik Coromant

0

Sandvik Coromant biedt een serie startgereedschapssets aan, die zijn ontworpen om nieuwe machines onmiddellijk operationeel te krijgen.

Het is een feit dat naar verhouding weinig machinegereedschappen als compleet turnkey-pakket rechtstreeks bij de fabrikant worden aangeschaft. Zo’n 70 procent van de nieuwe machines wordt immers door leveranciers van machinegereedschappen, vertegenwoordigers of distributeurs zonder gereedschappen verkocht. Om die reden besteden klanten al gauw geen aandacht aan de gereedschapskwestie; een factor die zodoende belemmerend kan werken op de overgangstijd van de machinelevering tot volledige productie. Om dit probleem te verhelpen, biedt Sandvik Coromant de startgereedschapssets aan. Als bij de aankoop van een machine een startgereedschapsset wordt meegeleverd, houdt dit in dat klanten vrijwel direct geld met de machine kunnen gaan verdienen en zodoende de terugverdientijd van hun investering kunnen verkorten.

Er zijn nu in totaal 66 verschillende startgereedschapssets verkrijgbaar voor de meestgebruikte draaicentra, bewerkingscentra en glijkopmachines. In de gereedschapssets inbegrepen is een keuze aan typische gereedschappen die nodig zijn om met het bewerken te beginnen (de inhoud wordt geleverd in de originele verpakking). De sets bevatten producten van gietijzer en staal, aluminium en mallen en matrijzen.

Sandvik Coromant heeft een speciale webpagina gemaakt waar bezoekers worden begeleid in hun keuze van de juiste set. Er zijn ook links naar de ondersteuningsservice van Sandvik Coromant Machine Investment, en links naar tips en handigheidjes waarmee de configuratie wordt geoptimaliseerd. Er is ook een brochure verkrijgbaar om te downloaden waarin de gereedschapssets in detail staan beschreven.

De gereedschapssets zijn eenvoudig te specificeren aan de hand van de machinestijl en koppeling, met maar één bestelcode. Bovendien worden de gereedschappen geleverd in één gemakkelijke set, in een koffer van kwaliteitsplastic. Deze set kan door iedereen worden aangeschaft, inclusief machineleveranciers, vertegenwoordigers, distributeurs en klanten.