Stoxon viert 10-jarig jubileum

Het is in oktober precies 10 jaar geleden dat Michael Versluis machineleverancier Stoxon (Stokfleth) overnam. Hij kijkt terug op een veelbewogen periode met ups en downs. “Maar ik kijk vooral uit naar een mooie toekomst. Dat is veel belangrijker.”

Michael Versluis begon in 2000 zijn eigen onderhoudsbedrijf Velmon Service en Revisie, specialist in ARBO/NEN3140 keuringen, onderhoud en reparatie aan metaal- en/of houtbewerkingsmachines. Hij kon toen niet bevroeden dat hij ooit nog eens de welbekende machineleverancier Stoxon (Stokfleth) zou overnemen, die al vele tientallen jaren vanuit Deventer opereerde. Toch gebeurde dat in oktober 2007. “Dat was nog net in de goede tijd”, herinnert Michael Versluis zich als de dag van gisteren. “Maar een jaar later zag het er door de financiële en economische crisis heel anders uit in de machinehandel.”

Verhuizing naar Uitgeest
Die beginperiode was voor de kersverse eigenaar van Stoxon best een lastige tijd. Er moesten diverse aanpassingen in de bedrijfsstructuur worden gedaan om de moeilijke jaren goed door te komen. In 2011 besloot Michael Versluis om al zijn bedrijfsactiviteiten te concentreren. Stoxon verhuisde vanuit Deventer en Heemskerk samen met Velmon Service en Revisie vanuit Heemskerk naar een nieuwe locatie in Uitgeest. Dat bleek een goede beslissing. Sinds de verhuizing is het met beide bedrijven steeds beter gegaan.

Victor Stokfleth, de oude eigenaar van Stoxon, is vorig jaar met pensioen gegaan. Hij is inmiddels 72.  Een welverdiend pensioen, meent Michael Versluis: “Victor heeft me vele jaren ondersteund met zijn grote kennis van machines en de markt.”
Hij is er van overtuigd dat Stoxon een mooie toekomst heeft.  “Wij zijn een machineleverancier, die gaat voor relaties met klanten voor de lange termijn. Betrouwbaarheid en een goede service staan bij ons centraal. Daar sta ik voor. Door deze manier van zaken doen hebben we de afgelopen jaren veel nieuwe klanten mogen begroeten, maar ook hebben we nog steeds vele oude klanten van Stokfleth Machines die bij ons nieuwe machines kopen. Ik heb laatst nog een nieuwe draaibank verkocht aan een klant, die zijn eerste machine al bij Stokfleth kocht, toen ik nog niet eens was geboren. En ik ben van 1966, kun je nagaan! Dat is toch wel uniek in deze snelle tijd van internet. Relaties en betrouwbaarheid tellen gelukkig nog steeds.”

Het 10-jarig jubileum wordt vooral gevierd op METAVAK (31 oktober – 2 november) in Gorinchem. Maar natuurlijk is Stoxon ook weer aanwezig op TIV Hardenberg. Uit het leveringsprogramma zullen onder meer Bemato freesmachines, een Pinacho draaimachine, een Aceti polijst- en schuurmachine, Repar2 machinebeveiligingen, Bimak boormachines, EMS digitale uitlezingen en Pegas Gonda zaagmachines worden gedemonstreerd.

Stoxon Machines, stand 406

Bestel hier online uw tickets voor een bezoek aan de TIV Hardenberg

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Verspanen

Zaans familiebedrijf Coronam viert 60 jarig jubileum

29-11 Sinds 1963 is Coronam actief in de metaalverwerkende industrie. In 1963 begon het bedrijf…

Toeleveren

Jubileumevent 25-jarige FDP

23-11 Ten tijde van de oprichting van de FDP (toen Federatie Dunne Plaat) in 1997…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Würth 60 jaar in Nederland

04-04 In 1962 richtte Reinhold Würth samen met H.J. Lastdrager, met wie hij al enige…

Plaatbewerking

Blozo viert 60 jarig bestaan

23-02 “Mijn familie zat altijd al in de metaal. Mijn opa Huub, officieel Hubert, koos…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV