Stoxon viert 10-jarig jubileum

0

Het is in oktober precies 10 jaar geleden dat Michael Versluis machineleverancier Stoxon (Stokfleth) overnam. Hij kijkt terug op een veelbewogen periode met ups en downs. “Maar ik kijk vooral uit naar een mooie toekomst. Dat is veel belangrijker.”

Michael Versluis begon in 2000 zijn eigen onderhoudsbedrijf Velmon Service en Revisie, specialist in ARBO/NEN3140 keuringen, onderhoud en reparatie aan metaal- en/of houtbewerkingsmachines. Hij kon toen niet bevroeden dat hij ooit nog eens de welbekende machineleverancier Stoxon (Stokfleth) zou overnemen, die al vele tientallen jaren vanuit Deventer opereerde. Toch gebeurde dat in oktober 2007. “Dat was nog net in de goede tijd”, herinnert Michael Versluis zich als de dag van gisteren. “Maar een jaar later zag het er door de financiële en economische crisis heel anders uit in de machinehandel.”

Verhuizing naar Uitgeest
Die beginperiode was voor de kersverse eigenaar van Stoxon best een lastige tijd. Er moesten diverse aanpassingen in de bedrijfsstructuur worden gedaan om de moeilijke jaren goed door te komen. In 2011 besloot Michael Versluis om al zijn bedrijfsactiviteiten te concentreren. Stoxon verhuisde vanuit Deventer en Heemskerk samen met Velmon Service en Revisie vanuit Heemskerk naar een nieuwe locatie in Uitgeest. Dat bleek een goede beslissing. Sinds de verhuizing is het met beide bedrijven steeds beter gegaan.

Victor Stokfleth, de oude eigenaar van Stoxon, is vorig jaar met pensioen gegaan. Hij is inmiddels 72.  Een welverdiend pensioen, meent Michael Versluis: “Victor heeft me vele jaren ondersteund met zijn grote kennis van machines en de markt.”
Hij is er van overtuigd dat Stoxon een mooie toekomst heeft.  “Wij zijn een machineleverancier, die gaat voor relaties met klanten voor de lange termijn. Betrouwbaarheid en een goede service staan bij ons centraal. Daar sta ik voor. Door deze manier van zaken doen hebben we de afgelopen jaren veel nieuwe klanten mogen begroeten, maar ook hebben we nog steeds vele oude klanten van Stokfleth Machines die bij ons nieuwe machines kopen. Ik heb laatst nog een nieuwe draaibank verkocht aan een klant, die zijn eerste machine al bij Stokfleth kocht, toen ik nog niet eens was geboren. En ik ben van 1966, kun je nagaan! Dat is toch wel uniek in deze snelle tijd van internet. Relaties en betrouwbaarheid tellen gelukkig nog steeds.”

Het 10-jarig jubileum wordt vooral gevierd op METAVAK (31 oktober – 2 november) in Gorinchem. Maar natuurlijk is Stoxon ook weer aanwezig op TIV Hardenberg. Uit het leveringsprogramma zullen onder meer Bemato freesmachines, een Pinacho draaimachine, een Aceti polijst- en schuurmachine, Repar2 machinebeveiligingen, Bimak boormachines, EMS digitale uitlezingen en Pegas Gonda zaagmachines worden gedemonstreerd.

Stoxon Machines, stand 406

Bestel hier online uw tickets voor een bezoek aan de TIV Hardenberg