Strategische samenwerking Broeze Nijverdal en GS Metaal

0
154

Gert-Jan Broeze treedt per 1 januari 2019 af als directeur en mede-eigenaar van Broeze Nijverdal. Het bedrijf wordt voortgezet als onderdeel van MaatHof Holding, waaronder ook GS Metaal in Vriezenveen valt.

De twee nieuwe eigenaren Jan van de Maat en Arnold Hofmeijer – beide eigenaar van MaatHof Holding en GS Metaal in Vriezenveen – zijn trots op de verwerving van Broeze Nijverdal en de toekomstige samenwerking. “Een jaar geleden kwamen wij met Gert-Jan Broeze in contact”, geeft Hofmeijer aan. “Broeze Nijverdal is een prachtig bedrijf en de strategische samenwerking tussen Broeze Nijverdal en GS Metaal is dan ook een mooie aanvulling op ons concept. Na meerdere verkennende en intensieve gesprekken hebben wij halverwege dit jaar een akkoord bereikt. Door de samenwerking tussen deze twee metaalbedrijven hebben wij de mogelijkheid om onze krachten te bundelen en kunnen wij in de toekomst onze klanten een breder dienstenpakket aanbieden. Wij kunnen elkaar op strategisch vlak enorm versterken.”

Continuïteit Broeze Nijverdal
Gert-Jan Broeze besloot een samenwerking met MaatHof Holding aan te gaan, omdat er geen opvolger is. Ook wil hij op deze manier de continuïteit van de onderneming kunnen blijven waarborgen. De onderneming wordt zelfstandig voortgezet onder de bestaande naam Broeze Nijverdal. Commercieel directeur Klaas Kuipers en technisch directeur Jeroen Besten behouden hun functie en ook de medewerkers blijven in dienst. Gert-Jan Broeze zal het eerste jaar als adviseur beschikbaar blijven. “Naast het adviseurschap ga ik mij concentreren op het beheer van mijn vastgoedportefeuille. Ook wil ik mij maatschappelijk gaan inzetten. Daarom ben ik vanaf 1 november 2018 voorzitter geworden van de stichting ‘d Oale Smederië’ om een stuk cultureel erfgoed te behouden. Hier ligt ook de basis van ons bedrijf.”

GS Metaal
Onder de MaatHof Holding valt ook het metaal- en plaatbewerkingsbedrijf GS Metaal, dat
in 2016 is overgenomen door Jan van de Maat. In 2017 is Arnold Hofmeijer als directeur en medeaandeelhouder aangetreden. Op dit moment werken zo’n vijfendertig werknemers bij GS Metaal. Jan van de Maat: “Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking. Met de komst van Broeze Nijverdal gaan wij vol enthousiasme een mooie toekomst tegemoet.”