Technologiemiddag laserlassen bij AWL

0

De Federatie Metaalplaat (FDP), Trumpf en AWL-Techniek organiseren samen een Technologiemiddag Laserlassen. Hier worden de mogelijkheden van laserlassen zichtbaar gemaakt, zowel voor grote als kleine series.

Laserlassen resulteert in hoogwaardige verbindingen met een fraai uiterlijk, minimale vervorming en een hoge productiesnelheid. De laatste jaren is het inzetbereik aanzienlijk vergroot en zijn de kosten verlaagd. Daarmee wordt het laserlassen voor steeds meer producten en ontwerpen dé technisch en economisch beste verbindingstechniek.

De Technologiemiddag Laserlassen wordt gehouden bij AWL-Techniek in Harderwijk op 23 mei, vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur. Onderwerpen die aan bod komen zijn: De huidige stand van laserlassen, de logistiek voor het laserlassen van High Mix/Low Volume- productie, de ervaringen van een bedrijf dat laserlassen toepast en een mini workshop ‘ontwerpen voor laserlassen’. Ook zal er een laserlasdemonstratie worden verzorgd in het AWL fieldlab.
Wie wil weten of zijn productontwerp geschikt is voor laserlassen, kan dit inclusief applicatie informatie naar de FDP mailen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt men dan een terugkoppeling over de geschiktheid van dit ontwerp voor laserlassen. Het aantal deelnemers aan deze technologiedag is begrensd tot een maximum van 50. Opgave kan bij de FDP.