Megashow werktuigmachines in Taiwan van start

In de Taiwanese hoofdstad Taipei is maandag de gecombineerde vakbeurs voor werktuigmachines TIMTOS x TMTS begonnen. De fysieke show met 950 exposanten in 5100 stands duurt zes dagen, terwijl de online tentoonstelling van een maand tot 21 maart duurt.

Voor buitenlandse bezoekers biedt TIMTOS x TMTS tal van online mogelijkheden.

De organisatoren, TAITRA, TAMI en TMBA, brengen de industrie en exposanten allemaal samen op deze megashow. Professionals uit de industrie over de hele wereld maken er deel van uit, zowel op locatie als online.

Uitdagingen machine-industrie

Hoe belangrijk dit evenement is voor Taiwan, bleek uit de aanwezigheid van tal van prominenten bij de openingsceremonie, onder wie president Tsai Ing-Wen en premier Su Tseng-chang. “De lancering van TIMTOS x TMTS is buitengewoon en betekenisvol te midden van de pandemie”, zei voorzitter James Huang van TAITRA. Het is niet alleen de grootste vakbeurs in Taiwan sinds het uitbreken van de pandemie, maar ook ’s werelds eerste vakbeurs voor werktuigmachines in 2022. Huang wees erop dat de machine-industrie wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals grenscontrole, verschuivingen in de wereldwijde toeleveringsketens en klimaatveranderingsproblemen.

Ondertussen zijn er opkomende kansen voor de industrie, zoals EV, ruimtevaart, medische zorg en groene energie. Steeds meer bedrijven nemen nieuwe technologieën en ESG-concepten op in hun bedrijfsplannen om meer efficiëntie en duurzaamheid mogelijk te maken. De Taiwanese gereedschapsmachine-industrie transformeert in de richting van intelligentie en digitale upgrade. Intelligente oplossingen en knowhow zijn volgens de organisatie de sleutels tot bedrijfsgroei in de toekomst.

Exposanten

TIMTOS x TMTS dient als een belangrijk internationaal platform voor de wereldwijde werktuigmachine-industrie om de nieuwste slimme productieoplossingen te presenteren. Exposanten uit 16 landen/regio’s, waaronder drie nationale paviljoens uit de Verenigde Staten, Zwitserland, Duitsland en toonaangevende merken als FFG, PMI, YLM, Hiwin, Shinbu, Kafo, Chmer, Soco, Mazak, Tongtai, You Ji, Taiwan Takisawa, YCM, Trumpf, Victor Taichung, Delta Electronic willen indruk maken op bezoekers. De all-star exposantenlijst bevat ook vier reuzen in CNC-controllers, Fanuc, Mitsubishi, Heidenhain en Siemens. TIMTOS x TMTS richt zich op de thema’s ‘Smart Manufacturing’ en ‘Intelligent Key Components’ en de exposities hebben betrekking op Industrie 4.0, slimme productie en een uitgebreid ecosysteem van werktuigmachines.

Digitaal platform voor buitenlands bezoek

TIMTOS x TMTS hanteert een hybride formaat om de grenscontrole te overwinnen. Buitenlandse bezoekers hebben gemakkelijk toegang tot de nieuwste modellen en innovatieve R&D-outputs op het digitale platform van de beurs. Meer dan 1.000 buitenlandse kopers uit 62 landen hebben zich online vooraf geregistreerd voor TIMTOS x TMTS. Kort voor aanvang van het evenement waren er tot 700 sessies van inkoopvergaderingen aangemeld, volgens een van de organisatoren, TAITRA.

TAITRA heeft zes belangrijke inkoop- en mediadiensten geïnitieerd, waaronder een breed scala aan online activiteiten, Sourcing Taiwan Machinery, On-site Guide for Online Visitors en Media Eye on TIMTOS x TMTS, enz. Afgezien van deze diensten, zullen een aantal geselecteerde exposanten en tentoonstellingen live worden gestreamd via Live Tour @Showground, Media Eye op TIMTOS x TMTS en Podcast Live. Tegelijkertijd biedt de online tentoonstelling meer geselecteerde producten, met instant messaging en videoconferentie-mechanisme.

De online inschrijving voor bezoekers is nog open. Voor updates over het laatste nieuws, bezoek de officiële website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Taiwan pakt de spotlights op EMO met slimme oplossingen

23-10 Dat deed het land niet alleen met exposanten, die toekomstgerichte conceptproducten aan de wereld…

Verspanen

Exposanten uit Taiwan (144) willen EMO-publiek betoveren

21-08 Taiwan is een grote exporteur van werktuigmachines en aanverwante producten. Om die reden is…

Bedrijf en Economie

Fastener Taiwan keert na 5 jaar weer terug

24-04 Na een onderbreking van vijf jaar als gevolg van de coronapandemie, werd op 12…

Verspanen

Timtos 2023 maakt er weer een internationaal feest van

02-12 Op dit moment kunnen buitenlandse professionals vrij naar Taiwan reizen om deel te nemen…

Bedrijf en Economie

VDW meldt onzekerheden en records op de markt voor werktuigmachines

10-08 Hoewel er enorm veel onzekerheden zijn in de industrie en de inkomende orders van…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

Taiwan voorziet mondiale maakindustrie van smart machines

02-11 Taiwan, in omvang de vijfde exporteur van gereedschapsmachines ter wereld, heeft Industrie 4.0 al…

Toeleveren

TIMTOS in Taiwan toch alleen online

03-02 Eind januari presenteerden de beursorganisatoren samen met de CEO’s van enkele grote machineproducenten tijdens…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?