Triple ISO voor Dinnissen

Dinnissen Process Technology, producent van systemen voor de handling en processing van stortgoed, heeft de laatste maanden hard gewerkt en haar doelstelling voor integrale certificering van ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en ISO 27001:2013 bereikt.

Binnen de markten waarin Dinnissen opereert stellen klanten hoge eisen aan de proces- en technologiekennis en toegepaste oplossingen van hun toeleveranciers. Dinnissen stelt zichzelf doelstellingen om deze rol te kunnen waarborgen, onder meer door het continu innoveren van producten en oplossingen waarbij de klant centraal staat.

“Als organisatie maken wij al jaren een gestage groei door”, laat Operationeel Directeur Wouter Kuijpers weten. “Wij zijn ervan overtuigd dat het succes voortvloeit uit klantgerichtheid, voortdurende innovatie en streven naar kwaliteit.” Dit is onder meer af te leiden uit de jarenlange relaties die Dinnissen onderhoudt met haar klanten. In het verleden is er om diverse redenen nooit voor gekozen om over te gaan naar een ISO 9001 certificering. Door de nieuwe ‘High Level Structure’ (HLS) van de normering is nu echter het moment gekomen om aan te tonen dat de processen binnen Dinnissen voldoen aan de gestelde eisen van ISO 9001:2015. “Voor de bestaande en toekomstige klanten zal deze certificering onderschrijven dat kwaliteit en het continue verbeteren hiervan in ons DNA zit”, aldus Kuijpers.

Milieu
Het milieumanagementsysteem van Dinnissen is een belangrijk instrument om uitgangspunten te formaliseren en de voortgang te bewaken. Deze werkwijze moet ertoe leiden dat de organisatie, op milieugebied naar een hoger niveau wordt getild. Dinnissen geeft een hoge prioriteit aan milieu. Dit blijkt onder andere uit het feit dat een milieumanagementsysteem is opgezet conform de eisen van de norm ISO 14001. Het beheersen van milieurisico’s en het verminderen van de milieubelasting is echter geen aparte taak, maar maakt onderdeel uit van de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarom is het milieumanagement geïntegreerd binnen het ‘High Level Structure’ kwaliteit management systeem.

Informatiebeveiliging
Informatie delen in zijn algemeenheid gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. De verwachting binnen Dinnissen is dat informatiebeveiliging daarom een steeds belangrijker aspect gaat worden, niet alleen voor onze samenleving, maar ook in onze bedrijfsvoering. De directie heeft ervoor gekozen niet te wachten tot zij door de markt gedwongen wordt tot het nemen van maatregelen, maar om hier proactief op te reageren. “Om aan te tonen naar belanghebbenden zoals klanten, leveranciers en medewerkers dat we dit uiterst serieus nemen, hebben we ons managementsysteem voor informatiebeveiliging laten certificeren conform de eisen van ISO 27001:2013”, aldus Kuijpers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Matrho Metals professionaliseert met ISO 9001

08-09 ISO 9001 is een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt. Volgens Gijs…

Toeleveren

Nieuwe norm warmtebehandeling mechanische onderdelen

12-04 De norm zal een lijst met best-practices bevatten en kan gebruikt worden voor de…

Toeleveren

Efficiëntie is tweede natuur van Hermans Verenfabriek

05-10 Hermans Verenfabriek uit Lebbeke (België) is al meer dan 60 jaar specialist in veren.…

Bedrijf en Economie

De verrassende mogelijkheden van metaalpoeder als brandstof

27-02 Bij duurzame energie denkt men in de eerste plaats aan hernieuwbare energiebronnen zoals zonnekracht,…

Bedrijf en Economie

Mewa gaat consequent voor milieuvriendelijk ondernemen

11-06 Mewa heeft Wereldmilieudag (5 juni) aangegrepen om zijn bedrijfsfilosofie onder de aandacht te brengen.…

Toeleveren

Dinnissen opent kantoor in Indonesië

13-09 Dinnissen Process Technology, met kantoren in Nederland en Duitsland, heeft onlangs een kantoor geopend…

Toeleveren

Wereldmilieudag: Hoe herbruikbare poetsdoeken daaraan een bijdrage kunnen leveren

05-06 Op 5 juni 1972, de openingsdag van de eerste wereldmilieutop in Stockholm, werd de…

Toeleveren

Mix van innovaties brengt Dinnissen verder

17-05 Dinnissen heeft de inzetbaarheid van zijn mengers verbreed dankzij een mix van innovaties. De…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X