Korthals Groep behaalt ISO 9001- en ISO 14001-certificaten

De Korthals Groep is gecertificeerd volgens de internationale ISO 9001- en ISO 14001-normen. De certificering heeft betrekking op alle dochterondernemingen: HIM Products, Soen’s Meubelbeitsen en Lakfabriek Korthals.

De Korthals Groep ziet de behaalde ISO-certificeringen als een opmaat naar meer.

Robert Woerdeman, eigenaar van de Korthals Groep in IJmuiden, kijkt tevreden terug op het certificeringsproces. “Het ISO 9001-certificaat benadrukt onze focus op kwaliteit in elk aspect van ons productieproces. Voor klanten vormt het certificaat een belangrijke kwaliteitswaarborg. Het onderstreept onder meer dat onze recepturen zorgvuldig zijn gecontroleerd en consistent worden uitgevoerd. Kortom, dat de Korthals Groep altijd dezelfde hoge kwaliteit producten levert. En ook dat klanten terecht kunnen voor kwalitatieve begeleiding, vanaf het moment dat zij een order plaatsen tot aan de uiteindelijke levering.”

Duurzame(re) toekomst met ISO 14001

ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het behalen van de ISO 14001-certificering bovenop ISO 9001 voelde als een logische vervolgstap, valt Ron Fransen, bedrijfsmanager bij de Korthals Groep, hem bij. “Het bevestigt onze inzet om voortdurend te verduurzamen. Het laat zien dat we weten welke milieurisico’s kunnen voortvloeien uit onze bedrijfsactiviteiten en we in staat zijn deze goed te beheersen.”

Oplosmiddelvrije toekomst

Bij de ontwikkeling van producten maakt de Korthals Groep zich al geruime tijd hard voor duurzame oplossingen. Zo zijn loodhoudende coatings en lakken jaren geleden al in de ban gedaan. Daarnaast gelooft de Korthals Groep in een oplosmiddelvrije toekomst. Ter illustratie: van het gehele productportfolio zijn watergedragen varianten ontwikkeld die kwalitatief net zo goed zijn als de oplosmiddelhoudende producten. Als onderdeel van ISO 14001 rapporteert de Korthals Groep over de milieuaspecten van alle bedrijfsactiviteiten en wordt er actief bewustwording gecreëerd rondom duurzaamheid bij klanten en stakeholders.

Opmaat naar meer

De Korthals Groep ziet de behaalde ISO-certificeringen als een opmaat naar meer. Ron: “Als toekomstgericht bedrijf zijn we ook bezig om een ARIE-bedrijf te worden. Dit proces omvat aanvullende risico-inventarisaties en -evaluaties om de interne veiligheid en kwaliteit van onze werkwijzen te optimaliseren. We zijn al vergevorderd in het certificeringsproces en verwachten in het derde kwartaal een succesvolle audit.”

Eerder zette de Korthals Groep al in op automatisering met partner Collabite  (voorheen De Computerwacht). “Dit heeft niet alleen geleid tot een structurele versnelling van onze werkprocessen, maar komt ook de kwaliteit ten goede”, aldus Ron. “Zie het als een vorm van procesbewaking. Zo krijgt een order pas groen licht wanneer de keurmerk- en certificaatdocumentatie op orde is.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Matrho Metals professionaliseert met ISO 9001

08-09 ISO 9001 is een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt. Volgens Gijs…

Toeleveren

Nieuwe norm warmtebehandeling mechanische onderdelen

12-04 De norm zal een lijst met best-practices bevatten en kan gebruikt worden voor de…

Toeleveren

Efficiëntie is tweede natuur van Hermans Verenfabriek

05-10 Hermans Verenfabriek uit Lebbeke (België) is al meer dan 60 jaar specialist in veren.…

Toeleveren

Triple ISO voor Dinnissen

21-06 Dinnissen Process Technology, producent van systemen voor de handling en processing van stortgoed, heeft…

Materialen

Metaalketen heeft veel te vertellen

31-08 Verkoopleider Brigitte Kuipers van Metaalketen kijkt uit naar TIV: “Voor Metaalketen zijn evenementen als…

Transport en Logistiek

Motrac Hydraulics ISO 9001:2015 gecertificeerd

25-01 TÜV Nederland heeft aan Motrac Hydraulics het ISO 9001:2015 certificaat verstrekt. Het certificaat is…

Bedrijf en Economie

Van Leeuwen Buizen gecertificeerd voor nieuwe ISO 9001:2015

15-12 De Van Leeuwen Buizen Groep is als eerste door Lloyd’s Register (LRQA) in Nederland…

Toeleveren

Niron Staal behaalt ISO 3834-2 voor totale lasproces

02-12 Niron Staal Amsterdam heeft het ISO 3834-2 certificaat behaald haar totale lasproces. Dit kwaliteitsborgingssysteem…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV