Tuwi dealer van Spaanse fabrikant TCI

Tuwi heeft het complete pakket van de Spaanse fabrikant TCI toegevoegd aan haar leveringspakket. TCI ontwikkelt en produceert laser-, waterstraalsnijmachines en kantbanken. De officiële introductie is tijdens het open huis van Tuwi op 13, 14 en 15 juni. In de showroom in Winterswijk wordt dan de gecombineerde waterplasmasnijmachine BP-C 4020 gepresenteerd.

Tuwi vertegenwoordigt TCI op exclusieve basis in Nederland, België en een gedeelte van Duitsland. De Spaanse fabrikant is gevestigd nabij Valencia en beschikt daar naast moderne productiefaciliteiten over een eigen snijbedrijf. Ervaringen opgedaan binnen het snijbedrijf worden teruggekoppeld naar de afdeling R&D.

“Perfectie, betrouwbaarheid en efficiënte oplossingen zijn de kernwaarden van de TCI machines”, zegt Tuwi-directeur Marco Mans, die blij is met de nieuwe vertegenwoordiging: “TCI levert hoogwaardige kwaliteit fiber en CO² lasersnijmachines, waterstraalsnijmachines en kantbanken. Het is daarmee een welkome aanvulling op onze bestaande importlijnen. Hiermee zijn wij nog beter in staat de wensen van onze klanten in te vullen. Wij willen ons graag profileren als een strategische partner van onze klanten, samen met hen hun problemen oplossen en meedenken. Daarom kijken we ook altijd kritisch naar onze importlijnen: waar heeft de markt behoefte aan en hoe vullen wij dit in? Dit heeft geleid tot het toevoegen TCI Cutting aan ons leveringspakket.”

Lasersnijmachines
TCI lasersnijmachines zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen, zowel in fiber (bronnen van IPG en Rofin) als CO² (Fanuc). De vermogens in zowel fiber als CO² zijn leverbaar tot en met 6 kW. Afhankelijk van het gekozen model is er een ruime keuze uit verschillende be-/ontlaadsystemen.

Waterstraalsnijmachines
Op het gebied van waterstraalsnijden produceert TCI een breed scala machines in nagenoeg elke afmeting, voorzien van een KMT 4.130 of 6.200 bar hogedrukpomp. Klanten kunnen hiermee een maximaal inzetbereik realiseren door te kiezen voor meerdere snijkoppen en/of portalen op de machine en snijkoppen in 2D en 3D uitvoering. Voor gebruikers voor wie watersnijden een te langzaam proces is, biedt TCI de combinatie water/plasmasnijmachine, die snelheid en nauwkeurigheid combineert in één machine.

Kantbanken
De kwalitatief hoogwaardige kantbanken van TCI zijn geheel naar de wensen van de gebruiker aan te passen; voorzien van een actieve hydraulische bombering, een garantie voor een perfecte buiging, zelfs op ongelijke materialen. De hybride aandrijving van de Mach Five serie is energiebesparend. Standaard is de machine voorzien van vier gestuurde assen (Y1-Y2-X-R) en een Delem DA66T besturing. Optioneel zijn te verkrijgen gereedschapklemsystemen van Rolleri of Wila, een Iris Plus hoekmeetsysteem. Ook is het aantal gestuurde assen uit te breiden met Z1-Z2 / R1-R2 / X1-X2.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

Plaatbewerking

Beter waterstraalsnijden

31-08 Waterstraalsnijden is moeilijk onder de knie te krijgen omdat de waterstraal tijdens het bewerkingsproces…

MetavakNieuws

METAVAK-exposanten komen met oplossingen

25-08 Zo heeft Tuwi besloten om met een stand van maar liefst 84 vierkante meter…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Personeel is de grootste uitdaging

05-07 De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens Tuwi Next, een onderdeel van het tweedaagse open…

Plaatbewerking

Amada scoort met ATC-kantbanken voor middenklasse

16-06 Na het succes van de ATC-machines, waarvan er wereldwijd meer dan 1000 zijn geïnstalleerd,…

Plaatbewerking

Boor-/zaagstraten en kennisevenement op open huis Tuwi

07-06 De nieuwe vertegenwoordigingen zijn de boor-/zaagstraten van M&G Steel Machines, alsmede de lasersnijmachines van…

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X