Tuwi levert fiberlasersnijmachines van Durma

0

Naast de kantbanken en scharen van Durma brengt Tuwi nu ook de fiberlasersnijmachines van deze Turkse fabrikant op de Nederlandse markt. De eerste twee zijn reeds verkocht en worden eind april geïnstalleerd bij Van den Akker Metaal in Oss en Jeldi in Veldhoven.

De fiberlasers van Durma vormen voor Tuwi het alternatief voor Prima Power, dat sinds begin dit jaar de verkoop van haar lasersnijmachines in Nederland in eigen hand heeft genomen. “Dat vind ik nog steeds jammer, maar ik begrijp hun strategie heel goed”, zegt Tuwi-directeur Marco Mans. “Met Durma kunnen we echter een heel mooi alternatief bieden. Deze machines geven ons mogelijkheden bij andere klantengroepen. Veel metaalbedrijven willen namelijk wel graag zelf lasersnijden, maar ze willen daar niet de bedragen voor uitgeven die vaak voor lasersnijmachines worden gevraagd. Met Durma kunnen we deze marktbehoefte perfect invullen. Hun fiberlaser is een kwalitatief hoogwaardige machine, die werkt volgens de Flying Optics techniek en uitermate geschikt is voor de plaatverwerkende industrie. De nieuwe generatie Durma fiberlasersnijmachines kenmerkt zich door hoge snijsnelheden, goede snijkwaliteit, lage onderhoudskosten en optimale flexibiliteit. Dankzij het uitgebreide machineprogramma, van een eenvoudig instapmodel tot een lineair aangedreven lasersnijmachine met een hoog vermogen en be- en ontlading, kunnen wij hiermee oplossingen bieden binnen elk budget of eisen- en wensenpakket.”

Zijbelading
Tuwi heeft veel vertrouwen in Durma omdat het de kantbanken en scharen van de Turkse machinebouwer al vele jaren vertegenwoordigt. Mans: “Als totaalleverancier voor machines in de metaalverwerkende industrie heeft Durma meer dan 60 jaar ervaring. Het bedrijf begrijpt en herkent de uitdagingen, de eisen en wensen van de hedendaagse industrie en verbetert haar producten en processen continu door de laatste stand der techniek te implementeren.”
Daaraan werkt Tuwi zelf ook mee. “We hebben zelf bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe fiberlasersnijmachine”, aldus Mans. “Niet zo zeer aan de machine zelf, maar wel aan de zijbelading. Die is op ons verzoek ontwikkeld omdat een grote groep klanten daar om vraagt. Deze bouwwijze vergt slechts een gering vloeroppervlak in de werkplaats.”
Van den Akker Metaal in Oss heeft hiermee de primeur. Daar wordt eind april het nieuwe ontwerp HD-FS fiberlaser met automatische zijbelading geplaatst. Deze machine is verkrijgbaar in de tafelafmeting 3000×1500 mm en met een 1, 2, 3, 4 of 6 kW IPG laserbron.

Modellen in showroom
In haar showroom in Winterswijk krijgt Tuwi de beschikking over twee modellen Durma fiberlasersnijmachines. Een HD-FL 3015 uitgevoerd met 4 kW IPG laserbron, palletwisseltafel en lineair aangedreven lasersnijmachine met extreem hoge verplaatsingssnelheden 200 m/min X- Y as, acceleraties 2 G en een positioneer- en repeteernauwkeurigheid van ± 0,03 mm. Deze heeft een snijcapaciteit van staal 20 mm, RVS 10 mm en aluminium 10 mm.
Het tweede model is een HD-FS 3015 uitgevoerd met een 2 kW IPG laserbron, zijdelings verplaatsbare palletwisseltafel en middels tandheugel en rondsel aangedreven. Deze heeft een snijcapaciteit van staal 12 mm, RVS 6 mm en aluminium 6 mm.
Beide machines zullen centraal staan tijdens het open huis van Tuwi op 2, 3 en 4 juni.