Tuwi viert 40-jarig bestaan feestelijk

Met een grootscheeps open huis en diverse feestelijke evenementen voor haar machineleveranciers, medewerkers en andere relaties, heeft machineleverancier Tuwi vorige week op grootse wijze het 40-jarig bestaan gevierd.

Een groot deel van het magazijn van het Tuwi onderkomen in Winterswijk was omgebouwd tot een fraaie zaal, waar vrijdagavond enkele honderden gasten een feestelijk programma kregen aangeboden.

Loyale medewerkers
Daar betraden ook enkele sprekers het podium. Namens FPT-VIMAG, de branchevereniging van fabrikanten en leveranciers van metaalbewerkingsmachines, voerde voorzitter André Gaalman het woord. Hij prees Tuwi vooral om haar loyale medewerkers en hun grote kennis. “Daarin zit een belangrijk deel van het succes van Tuwi”, aldus Gaalman, die ook nog opmerkte dat maar liefst 80 procent van de metaalbedrijven in Nederland wel een machine van Tuwi in gebruik heeft.

Bijbetalen bij de Brennerpas
Een hoogtepunt van de gezellige bijeenkomst was het optreden van Eugenio Lenzotti van Euromac, de Italiaanse machinefabrikant waarmee Tuwi al meer dan 30 jaar samenwerkt. “Een zeer profijtelijke samenwerking”, vertelde de Italiaan. “Tuwi heeft meer dan 1500 machines van ons verkocht, waaronder ruim 300 ponsmachines.” Lenzotti kon zich het begin van de samenwerking nog exact herinneren. Hij vertelde hoe hij met een kleine Fiat en een aanhanger met drie machines zijn eerste reis naar Nederland maakte. Bij de Brennerpas moest hij een flink bedrag bijbetalen omdat hij veel te zwaar was beladen. Maar het werd wel een succesvolle reis. Samen met Raymond van Turnhout, die samen met zijn broer 40 jaar geleden aan de basis stond van Tuwi, wist hij de eerste dag al zes machines in Nederland te verkopen. Uiteraard werd Van Turnhout even door Lenzotti op het podium gehaald om herinneringen op te halen.

Op naar de 50
Ook Marco Mans en Jeroen Tadema, de directeur-eigenaren van Tuwi, verschenen op het podium. Ze bedankten alle relaties voor de langdurige samenwerking en het in Tuwi gestelde vertrouwen. De twee hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst voor hun bedrijf en hun medewerkers. Met goed gemoed gaan ze op weg naar het 50-jarig bestaan. “Dat lijkt me dan een mooi moment om te zeggen: tot ziens”, aldus Marco Mans. Jeroen Tadema gaat misschien nog wel wat langer door. “Ik vind het werk leuk en het geeft me veel voldoening. Ik kan nog wel 10 jaar doorgaan bij Tuwi, maar het kan ook zo maar nog 15 jaar zijn.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Verbinden

Valk Welding viert zestigjarig jubileum

22-03 Met de oprichting van ‘LAS Verkoopmaatschappij’ startte de vader van Remco H. Valk op…

Plaatbewerking

MetaalNieuws – Thema Plaat- en Buisbewerking

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Verspanen

JEVA Metaalbewerking viert 25-jarig jubileum

25-01 JEVA Metaalbewerking uit Lopik beleefde dit jaar een bijzondere nieuwjaarsdag. Het bedrijf vierde namelijk…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

Zwenkbuiger is een verrijking voor Martens

07-12 Een beetje stiekem keek Wim Martens al een aantal jaren naar een zwenkbuigmachine. Maar…

Verspanen

Galvano Metaal verbetert zaagservice met Imet zaagautomaat

17-11 Om de service naar haar klanten verder te verbeteren levert staalhandel Galvano Metaal naast…

Plaatbewerking

Van Pommeren kan weer snel schakelen

02-11 Enkele jaren geleden heeft Van Pommeren Las- en Montagebedrijf in Veenendaal zijn knipschaar en…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X