Tuwi viert 40-jarig bestaan feestelijk

0

Met een grootscheeps open huis en diverse feestelijke evenementen voor haar machineleveranciers, medewerkers en andere relaties, heeft machineleverancier Tuwi vorige week op grootse wijze het 40-jarig bestaan gevierd.

Een groot deel van het magazijn van het Tuwi onderkomen in Winterswijk was omgebouwd tot een fraaie zaal, waar vrijdagavond enkele honderden gasten een feestelijk programma kregen aangeboden.

Loyale medewerkers
Daar betraden ook enkele sprekers het podium. Namens FPT-VIMAG, de branchevereniging van fabrikanten en leveranciers van metaalbewerkingsmachines, voerde voorzitter André Gaalman het woord. Hij prees Tuwi vooral om haar loyale medewerkers en hun grote kennis. “Daarin zit een belangrijk deel van het succes van Tuwi”, aldus Gaalman, die ook nog opmerkte dat maar liefst 80 procent van de metaalbedrijven in Nederland wel een machine van Tuwi in gebruik heeft.

Bijbetalen bij de Brennerpas
Een hoogtepunt van de gezellige bijeenkomst was het optreden van Eugenio Lenzotti van Euromac, de Italiaanse machinefabrikant waarmee Tuwi al meer dan 30 jaar samenwerkt. “Een zeer profijtelijke samenwerking”, vertelde de Italiaan. “Tuwi heeft meer dan 1500 machines van ons verkocht, waaronder ruim 300 ponsmachines.” Lenzotti kon zich het begin van de samenwerking nog exact herinneren. Hij vertelde hoe hij met een kleine Fiat en een aanhanger met drie machines zijn eerste reis naar Nederland maakte. Bij de Brennerpas moest hij een flink bedrag bijbetalen omdat hij veel te zwaar was beladen. Maar het werd wel een succesvolle reis. Samen met Raymond van Turnhout, die samen met zijn broer 40 jaar geleden aan de basis stond van Tuwi, wist hij de eerste dag al zes machines in Nederland te verkopen. Uiteraard werd Van Turnhout even door Lenzotti op het podium gehaald om herinneringen op te halen.

Op naar de 50
Ook Marco Mans en Jeroen Tadema, de directeur-eigenaren van Tuwi, verschenen op het podium. Ze bedankten alle relaties voor de langdurige samenwerking en het in Tuwi gestelde vertrouwen. De twee hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst voor hun bedrijf en hun medewerkers. Met goed gemoed gaan ze op weg naar het 50-jarig bestaan. “Dat lijkt me dan een mooi moment om te zeggen: tot ziens”, aldus Marco Mans. Jeroen Tadema gaat misschien nog wel wat langer door. “Ik vind het werk leuk en het geeft me veel voldoening. Ik kan nog wel 10 jaar doorgaan bij Tuwi, maar het kan ook zo maar nog 15 jaar zijn.”