Van Pommeren kan weer snel schakelen

Enkele jaren geleden heeft Van Pommeren Las- en Montagebedrijf in Veenendaal zijn knipschaar en kantbank van de hand gedaan omdat alle ruimte nodig was voor het lassen. Maar Leendert van Pommeren kwam er gaandeweg achter dat zijn bedrijf zonder deze machines niet meer flexibel was. Om weer snel te kunnen schakelen zijn er dit jaar daarom een Durma AD-R 30175 kantbank en een Durma SBT 3006 plaatschaar geïnstalleerd. Daarnaast is er ook nog geïnvesteerd in een Durma PL-C 2060 plasmasnijmachine. Alle machines zijn geleverd door Tuwi.

Dat er weer een kantbank en een schaar moesten komen, stond voor Leendert van Pommeren als een paal boven water. “Als je het knip- en kantwerk moet uitbesteden, heb je de levertijden niet meer zelf in de hand. Ook kost het domweg veel tijd om werk uit te besteden.” Hij twijfelde in eerste instantie nog over de investering in een snijmachine. Maar toen hij eens ging uitrekenen hoeveel snijwerk er werd uitbesteed, schrok hij daar behoorlijk van. “De conclusie was al snel dat de aanschaf van een snijmachine zich heel snel terugverdient.” Dus werd er bij Tuwi ook nog een plasmasnijder besteld.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Van Pommeren is voor de drie machines uitgekomen bij Durma, omdat dit merk voor hem de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. “We hebben ook naar duurdere merken gekeken, maar Durma biedt machines die geheel voldoen aan de wensen en de kwaliteitseisen die aan ons werk worden gesteld.” De keuze viel ook op Durma omdat deze fabrikant wordt vertegenwoordigd door Tuwi. “Dat is een mooi bedrijf, dat diverse soorten machines kan leveren, veel kennis heeft van de machines en een prima service biedt. Bovendien kan ik goed overweg met Maik Wensink, de vertegenwoordiger van Tuwi”, zegt Van Pommeren lachend.

Echt schik met de machines

Hij en zijn de dertig medewerkers van zijn las- en montagebedrijf hebben echt schik met de machines. “Ze zijn super. We hebben eerst van Tuwi een cursus gekregen voor de snijmachine en daarna zijn we gelijk gaan snijden. De nieuwe machines hadden veel invloed op de werkvloer. Jongens die eerst stonden te lassen, willen nu graag met de machines aan de slag. Na de cursus pakten de mannen van de werkvloer het snel op en ze vinden het ook schitterend om te doen. De machines maken het werk ook leuker en eenvoudiger. Even wat knippen, even ergens een paar gaten in maken, het is allemaal snel gebeurd. Bovendien zien ze hiermee dat je als werkgever investeert in de toekomst.”

Door de komst van de Durma AD-R 30175 kantbank hoeft kantwerk niet meer uitbesteed te worden

Door de komst van de Durma AD-R 30175 kantbank hoeft kantwerk niet meer uitbesteed te worden

Super maatvast

Dat de machines echt flexibiliteit opleveren heeft Van Pommeren al direct gemerkt bij een opdracht, waarbij onder een oud grachtenpand in Amsterdam een kelder werd gemaakt. “In het bouwteam worden sommige zaken pas echt op het laatste moment bedacht en dan is het goed dat je snel kunt schakelen bij het maken van de totale constructie.” Van Pommeren maakt voor 60% trappen en hekwerken. Veel constructies worden tegenwoordig als bouwpakket opgeleverd. Bij het snijden van bijvoorbeeld een trap, wordt op de trapboom direct ingegraveerd hoe de trap moet worden opgebouwd. “Bij het snijden zijn de onderdelen nu echt super maatvast. Doordat we heel nauwkeurig kunnen snijden, kanten en zetten wordt de montage van bijvoorbeeld een trap veel eenvoudiger.”

Leendert van Pommeren vindt machines fantastisch en is trots op de mooie exemplaren die in de werkplaats staan. Hij kan nu alle opdrachten helemaal zelf maken en is niet afhankelijk van anderen. Hij gaat hierin zelfs zo ver, dat voor de deur een schitterende vrachtwagen en een paar stoere bestelbussen staan. Zelfs het transport willen ze bij Van Pommeren in eigen beheer houden.

Van Pommeren Las- en Montagebedrijf beschikt ook over eigen vervoer.

Van Pommeren Las- en Montagebedrijf beschikt ook over eigen vervoer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

Zwenkbuiger is een verrijking voor Martens

07-12 Een beetje stiekem keek Wim Martens al een aantal jaren naar een zwenkbuigmachine. Maar…

Verspanen

Galvano Metaal verbetert zaagservice met Imet zaagautomaat

17-11 Om de service naar haar klanten verder te verbeteren levert staalhandel Galvano Metaal naast…

Plaatbewerking

Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

09-09 Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er…

Plaatbewerking

Open huis Tuwi in nieuwe showroom Moerdijk

26-08 Tuwi neemt de nieuwe vestiging in Moerdijk officieel in gebruik met een open huis…

Plaatbewerking

Tuwi brengt showroom dichterbij

01-07 Tuwi heeft in Moerdijk een tweede vestiging met een grote showroom in gebruik genomen.…

Plaatbewerking

Tuwi neemt Matrix Tools over en levert nu ook Salvagnini

29-05 Tuwi Nederland heeft Matrix Tools inclusief medewerkers in zijn geheel overgenomen. In overleg met…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X