Veel meer mogelijkheden met de juiste materialen

We denken vaak veel te moeilijk en in onmogelijkheden. Het is echter simpel; met de juiste materialen is iedereen meer mans. Dat geldt voor bijvoorbeeld gereedschappen en materialen. Mooi voorbeeld is wel de gasveer, een veer die heel veel mogelijk maakt.

We denken vaak veel te moeilijk en in onmogelijkheden

De combinatie van stikstof en olie

Stel je wilt een ombouwkast voor de kliko maken of je wilt bij de opzetkast met een klep die naar boven open gaat en die boven de keukenkastjes gemonteerd worden. Het zijn zomaar voorbeelden waarbij de gasveer je erg goed van pas komt. Voor wie het niet weet, een gasveer bestaat vaak uit cilinders met een zuiger en een zuigerstang. Het mechanisme van de gasveer werkt door middel van stikstof en olie. De verende werking van de gasveer wordt veroorzaakt door de opgebouwde druk. De gasveer kan daarom grote krachten opvangen. Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende gasveren van materialen als staal, aluminium en roestvrij staal.

Voor het zwaar en langzaam sluiten van een klep

De universele gasveren monteer je eenvoudig op de verschillende merken kasten en systemen en zeker ook op metaal en hout. De gasdrukveer is speciaal gemaakt om kasten open te kunnen laten staan en zeker om voor een langzame en zware sluiting van bijvoorbeeld een klep. Het is veiliger voor kinderen die zo minder snel hun vingers bezeren. De klep sluit ook stiller zo in plaats van met een harde knal. Vaak weet je al dat de klep door de gasveer wel sluit en ga je alvast iets anders doen. De gasveer doet zijn werk wel. Veilig en veelal geruisloos.

Gebruik de gasveer als klep op de kliko

De gasveer kent veel toepassingsmogelijkheden; als klep voor een bovenkastje, klep van de kliko of de speelgoedkist, bij het vervangen van een raamuitzetijzer, maar de gasveer kan ook als klep van een nachthok dienen. Een gasveer kan ook helpen om hokken schoon te maken. Je kunt de deuren dan voor 90 graden open laten staan waardoor je tijdens schoonmaakwerkzaamheden gemakkelijker je gang kunt blijven gaan.

Zelfs de montage is makkelijker dan je denkt

De meeste gasveren zijn gemakkelijk te monteren, veel gemakkelijker dan je vooraf denkt. Bij het monteren dien je wel rekening te houden met zowel de gesloten en de open positie. Als je de voor jou perfecte gasveer wilt kopen, dan zie je bij de typeaanduiding de letter N staat. Die N staat voor Newton, en dat staat voor de eenheid van kracht. Je kunt een eenheid Newton definiëren als de kracht die een massa van 1 kilogram een versnelling van 1 meter per seconde geeft. Bij ons op aarde ondervindt 1 kilogram ongeveer 10N (zwaarte)kracht.

Er is vaak meer mogelijk dan je zelf denkt

We denken vaak als we een bepaalde oplossing zien dat we dit zelf niet kunnen maken. Niets is in de praktijk echter minder waar. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt, mits je maar de juiste materialen hebt. De gasveer is er een mooi voorbeeld van.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Brimotech viert tienjarig jubileum

12-01 Brimotech Solutions uit Lelystad bestaat tien jaar. Het bedrijf is 1 januari 2011 gestart…

Toeleveren

DICTATOR start nieuwbouw

09-12 Op 7 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van DICTATOR Productie.…

Toeleveren

ACE gasveren vereenvoudigen Covid-19 diagnose

24-08 Vooral tijdens de coronapandemie hebben intensivisten snel röntgenfoto’s van de longen van geïnfecteerde patiënten…

Toeleveren

Gasverenspecialist Brimotech verhuist

08-06 Brimotech Solutions zwemt graag tegen de stroom in. Ondanks de huidige moeilijke economische omstandigheden…

Werkplaatstechniek

Indumation succes voor ACE Stoßdämpfer

01-03 Van 6 tot en met 8 februari vond in Kortrijk Xpo voor de vijfde…

Automatisering

ACE presenteert online calculatietool voor gasveren

28-02 Engineers kunnen sinds kort op de Duitse website van ACE Stoßdämpfer gasveren op maat…

MetaalNieuwsPunten

Brimotech levert (RVS316) gasveren tot 5200N

23-08 Brimotech Solutions heeft samen met productiepartner Vapsint de range aan gasveer mogelijkheden uitgebreid. Diverse…

Toeleveren

Brimotech blijft groeien

23-08 Vanwege de gezonde groei met name op de Duitse markt zal Brimotech Solutions per…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X