Veilig en flexibel spannen

0

Met een serie nieuwe en robuuste keilspanelementen breidt Roemheld zijn assortiment spangereedschaptechniek voor persen, installaties en spuitgietmachines uit.

 

Speciaal voor het fixeren van de bovengereedschappen is een hydraulisch model ontwikkeld, dat voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Een extra vergrendelingscilinder houdt de keilspanbouten in positie en voorkomt zo onbedoelde retractie. Het lossen van het spanmiddel is pas na het openen van de vergrendeling mogelijk. Zo wordt het bovengereedschap ook bij een drukval in positie gehouden.

Ruimtebesparend geïntegreerd is de positioneringscontrole, die zowel de span- als de lospositie en ook de status van de vergrendeling bewaakt. Bovendien wordt een melding uitgegeven als geen gereedschap voorhanden is. Omdat de keilspanners van Roemheld zijn opgebouwd als een variabel systeem, zijn ze flexibel op de wens van de klant af te stemmen. De standaard serie omvat al zeven bouwvormen met spankrachten van 25 tot 630 kN en cilinderdiameters tussen 25 en 125 mm. Spanslagen van 15 tot 36 mm zijn beschikbaar, de maximale bedrijfsdruk bedraagt 350 bar. Moeten de elementen worden ingezet bij processen die met veel hitte gepaard gaan, dan zijn speciale uitvoeringen beschikbaar die temperatuurbestendig zijn tot 300 graden C. Daarnaast zijn er nog versies voor rechte spanranden en modellen met spankrachten tot 1250 kN en nog hogere klemkrachten. Verdere opties zijn speciale duursmering en meerlagige hightech coatings voor de spanbouten en de behuizing, die de slijtage-eigenschappen positief beïnvloeden.