Veilig werken op hoogte

0
38

BE-Combi ontwikkelde samen met Hoogwerker Centrum Nederland de allereerste autohoogwerker ter wereld voor het BE-rijbewijs met een werkhoogte boven de 30 meter.

Een mijlpaal, noemt directeur Wim van Beuzekom van Hoogwerker Centrum Nederland zijn nieuwste autohoogwerker Compact 3117 Jib. “Deze hoogwerker rijdt als een bestelwagen. De totale lengte is 8,40 meter, de wielbasis 3.750 mm. Parkeren en manoeuvreren is dus geen probleem. Dat in combinatie met een werkhoogte van 31 meter, een zijdelings bereik van 17 meter en een tweepersoons manbak met een overall belasting van 250 kilo. De hoogwerker kan twee- of eenzijdig afgestempeld worden en bestrijkt het volledige werkgebied vóór de cabine.”

De Compact 3117 Jib van BE-Combi en Hoogwerker Centrum Nederland is een multifunctioneel werktuig. Het is geschikt voor onder meer onderhouds- en installatiewerkzaamheden op hoogte, maar ook voor bijvoorbeeld gebouwreiniging waarbij er 34 meter gevel in de breedte kan worden bereikt zonder het voertuig te hoeven verplaatsen.