Verenigd. Competent. Verspanen

0

Na de integratie van KOMET, fabrikant van precisiegereedschappen, presenteert de inmiddels 9000 medewerkers sterke CERATIZIT-Group zich op de AMB met een nieuwe, dynamische structuur. Naast ‘Cutting Solutions by CERATIZIT’, Klenk’ en ‘WNT’ is ‘KOMET’ nu een van de vier competentiemerken voor de verspaning.

Dat hierdoor de technologische leider CERATIZIT tot een complete aanbieder in alle segmenten van de verspaning opgeklommen is, wordt op de twee stands in Stuttgart duidelijk: in hal 1, stand B10/12 en in de CERATIZIT Jacques Lanners hal (hal 3), stand B11.

Wereldprimeur voor draaien
De beursbezoekers krijgen dit jaar bij beide CERATIZIT-stands samengevoegde fabricagecompetentie aangeboden. In hal 1 presenteert de onderneming spectaculaire liveshows en innovatieve productlanceringen, met als hoogtepunt  de onthulling van een technische wereldprimeur voor draaien.

Automotive
In hal 3, welke sinds dit jaar de naam van het bestuurslid van CERATIZIT Jacques Lanners draagt, presenteert CERATIZIT onder andere zijn gereedschap- en productiecompetentie voor automotive. De bezoekers ervaren bij drie vitrines hoe met de nieuwste gereedschapstechniek de productiviteit en kwaliteit kunnen stijgen bij de bewerking van ‘cilinderkop en motorblok’, ‘turbo’s’ en ‘nokkenas’. Hier zal naast CERATIZIT het competentiemerk KOMET zijn kracht tonen en haar nieuwste oplossingen voor de automobielindustrie voorstellen. Ook de 100-jaar-boor KUB 100 is een highlight, dat op stand B11 in de Jacques Lanners hal te bewonderen is. De KUB 100 is ontstaan uit een gemeenschappelijk ontwikkelingstraject van CERATIZIT en KOMET en toont de snelle en succesvolle integratie van de beide teams. Men kan ervan uitgaan dat het daaruit resulterende gereedschapssysteem met betrekking tot performance, handling, proceszekerheid en efficiëntie momenteel de technologische top is voor wat betreft wisselplaatboren.

Acht bruikbare snijkanten
De gereedschapsontwikkelaars van Cutting Solutions by CERATIZIT brengen bovendien de MaxiMill 491 mee naar de AMB. Dit dubbelzijdige 90°-hoekfreessysteem wordt gekenmerkt door een extreem simpele handling en snelle plaatwissel direct aan de machine en heeft zich hierdoor tot een bestseller ontwikkeld. Het is het enige systeem dat met acht bruikbare snijkanten per wisselplaat een exact 90° profiel aan het werkstuk mogelijk maakt en biedt door de systeemuitbreiding met wisselplaatgroottes van 9 mm nu nog meer flexibiliteit.

Hardbewerking
Eveneens in de Jacques Lanners hal zal WNT, als een ander competentiemerk van de CERATIZIT-Group, haar innovatieve oplossingen voor de verspaning presenteren. De markantste nieuwigheden worden hier weerspiegeld in de nieuwe gereedschappen voor de hardbewerking. Naast een professional voor de trochoïdale ruwbewerking in harde materialen heeft WNT ook een perfectionist voor het finishen en nieuwe boorgereedschappen en een multitool voor boren, verzinken en schroefdraadfrezen in het hardheidsbereik  ≥ 58 HRC in petto. Maar ook op het gebied van langdraaien heeft WNT haar assortiment uitgebreid en presenteert zich met nieuwe gereedschapsoplossingen, die de productiviteit van langdraaimachines significant verhogen.

Lucht- en ruimtevaart
Last but not least wordt ook Klenk als vierde competentiemerk van CERATIZIT in hal 3 gepresenteerd. Als specialist voor gereedschappen voor de verspaning van CFK, titaan, aluminium en staal ligt de focus hier duidelijk op branche-oplossingen voor de lucht- en ruimtevaart. Klenk presenteert naast een innovatieve verzinkboor ook vele andere hoogkwalitatieve speciaalgereedschappen, voor bedrijven in de aerospace-industrie.

CERATIZIT, hal 1, stand B10/12 en hal 3, stand B11