Welke lampen kunnen gemaakt worden van metaal?

0

Metaal wordt uiteraard gebruikt voor het produceren van allerlei verschillende producten. Zo zijn er ook veel lampen op de markt te vinden die gemaakt zijn van dit materiaal. Hierbij kun je denken aan veel verschillende lampen, waaronder de vier soorten hieronder.

Hanglampen
Metalen hanglampen
zijn natuurlijk ook zeker verkrijgbaar. Zo’n soort lamp zal een geconcentreerde lichtbundel op een bepaalde plek creëren. Dit wordt gedaan met behulp van een lampenkap, wat de hoeveelheid licht zal bepalen. Ook wordt de kant waar het licht naar toe geschenen wordt beïnvloed door de kap. Bij een dichte kap zal de lichtbundel natuurlijk erg klein zijn. Als de metalen hanglamp een glazen kap heeft dan zal het licht juist verspreid worden.

Vloerlampen
Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een vloerlamp van metaal aan te schaffen. Zo’n lamp staat op de grond en wordt ook wel een staande lamp genoemd. Een pluspunt hiervan is dat je het eenvoudig kunt verplaatsen, wat natuurlijk niet echt mogelijk is met bijvoorbeeld een hanglamp. De kap van een vloerlamp zal de stijl beïnvloeden, maar natuurlijk ook de voet. Bij een metalen vloerlamp is meestal deze poot gemaakt van een soort metaal.

Welke lampen kunnen gemaakt worden van metaal?
Welke lampen kunnen gemaakt worden van metaal?

Plafondlampen
Je mag misschien denken dat een plafondlamp hetzelfde is als een hanglamp, maar dat is niet het geval. Het verschil zit hem in de hoogte. Plafondlampen hebben namelijk geen snoer, hierdoor kan de lamp hoger hangen. Een plafonnière, zoals dit type ook wel wordt genoemd, zal zorgen voor basislicht, het geeft dan ook veel licht. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld vaak gebruikt als verlichting bij de trap, maar ook in een badkamer of keuken kan een plafondlamp ingezet worden.

Wandlampen
Je kunt dus lampen op de vloer neerzetten of aan een plafond hangen, maar je kunt natuurlijk ook een wandlamp installeren op een muur. Deze lampen zorgen voor zacht licht, waardoor ze gebruikt kunnen worden om de donkere hoekjes van een kamer te verlichten. Dit kan in een woonkamer handig zijn, maar ook zeker in een keuken of badkamer. Bovendien zijn wandlampen erg geschikt voor kinderkamers vanwege het zachte licht.