Vijfde Challenge 3D metaalprinten

0

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven heeft Additive Industries al weer voor de vijfde keer de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge gelanceerd. Om het aantal positieve voorbeelden te laten toenemen en om bedrijven te inspireren zelf applicaties te gaan ontwikkelen voor industrieel 3D printen, organiseert Additive Industries deze ontwerpcompetitie.

 

De toepassingen van industrieel 3D printen of additive manufacturing winnen snel terrein. In de lucht- en ruimtevaart worden al delen van raketmotoren en brandstofinjectoren geprint. Ook in de medische wereld worden in toenemende mate gepersonaliseerde medische implantaten laagsgewijs opgebouwd. De sleutel tot het succes van deze innovatieve toepassingen ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die deze nieuwe productietechnologie biedt. Er wordt weer gestreden in twee categorieën, zowel studenten als professionals worden uitgedaagd om een technisch en/of industrieel product uit hun dagelijkse omgeving te herontwerpen voor 3D printen.

Een professionele jury zal de ingestuurde ontwerpen toetsen op onderscheidende kenmerken en of er is gebruikt gemaakt van de ontwerpvrijheid die 3D printen met zich meebrengt. De finalisten worden beloond met mooie prijzen zoals softwarelicenties en de winnaar gaat naar huis met een 3D geprinte award en de nieuwste Ultimaker Printer. Alle zes finalisten worden uitgenodigd voor de Additive World Conference op 20 Maart 2019 in Eindhoven, waar de winnaars van de Design challenge worden aangekondigd tijdens het Additive World Awards diner.