‘Volop mogelijkheden met waterstraalsnijden’

De afbeelding behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar!

Ondernemer Mark aan de Stegge kwam in het verleden in aanraking met waterstraalsnijden toen hij zelf producten liet snijden. Hij zag veel mogelijkheden in het snijden van materialen en toen hij een waterstraalmachine kon kopen, deed hij dat meteen. Begin dit jaar was dan ook het nieuwe bedrijf Aan De Stegge Snijtechniek het resultaat.

Aan de Stegge Snijtechniek is gespecialiseerd in allerlei type snijwerkzaamheden ten behoeve van de industrie, machinebouw en constructiewerk. Het bedrijf in Hengevelde voert hoofdzakelijk werkzaamheden uit voor toeleveranciers. Deze werkzaamheden bestaan onder meer uit waterstraalsnijden, autogeensnijden, plasmasnijden en lasersnijden. Met de verschillende snijtechnieken snijdt Aan de Stegge Snijtechniek halffabricaten en levert ook de eventuele nabewerking, zoals kantwerk en walswerk van plaatdelen. Door diverse snijtechnieken aan te bieden, kunnen verschillende materialen in bijna elke wenselijke dikte gesneden worden.

Waterstraalsnijden
Mark aan De Stegge is al sinds 2006 ondernemer en zag in de loop der jaren steeds meer mogelijkheden in het snijden van plaatmateriaal en vooral in te bedienen branches. “De branches die je kunt beleveren zijn heel gevarieerd”, vertelt hij. “In het verleden heb ik wel eens producten laten snijden en toen zag ik de mogelijkheden van het waterstraalsnijden. Ik begon mezelf af te vragen waarom ik dat eigenlijk niet zelf ging doen.” Toen Aan de Stegge een tweedehands waterstraalmachine kon kopen, liet hij deze kans dan ook niet aan zich voorbij gaan. “Ik heb de machine gekocht en opgebouwd. Daarna zijn we alles gaan testen, is de website in de lucht gegaan en momenteel zijn we volledig operationeel”, vervolgt de ondernemer. “Met de komst van de waterstraalmachine kunnen we nu vrijwel alle materialen snijden. Denk hierbij aan kunststof, rubber, RVS, aluminium en bijvoorbeeld staal. Daarnaast hebben wij de mogelijkheden om in verschillende vormen te snijden zonder structuurveranderingen, doordat er geen warmte wordt ingebracht.”

Resato machine
De machine die Aan de Stegge kocht is de Resato R-CM 3030-2, een waterstraalmachine met een snijbereik van 3000 x 3000 mm en twee 2D-snijkoppen. De machine is in staat om tot 150 mm dik te snijden. Doordat elke snijmachine anders is, adviseert Aan de Stegge welke snijtechnieken het beste aansluiten bij het gekozen materiaal en de wensen van de klant. “Snijprocessen verschillen namelijk in afwerkingsniveau en behoud van structuur, snijsnelheid en vormvrijheid. Door een compleet aanbod in snijtechnieken te bieden, kunnen wij een scherpe prijs bieden voor de meest geschikte snijtechniek.”

Voordelen waterstraalsnijden
Sinds de oprichting van het nieuwe bedrijf in april heeft Aan de Stegge niet stilgezeten. Naast het proefdraaien op de machine, is hij druk bezig geweest met een nieuwe website en het opbouwen van een netwerk. “Ik ben nieuw in deze branche, maar ben al wel 12 jaar ondernemer”, legt de Twentse ondernemer uit. “Door middel van mond-tot-mond-reclame, social media en het bezoeken van beurzen wil ik veel potentiële klanten kennis laten maken met Aan De Stegge Snijtechniek.” Zo zal Aan De Stegge de komende periode de nodige toeleveranciers en machinebouwers gaan benaderen. “Een nieuw bedrijf is ook een kwestie van gewoon beginnen”, besluit hij. “Zodra mensen het gemak en de voordelen zien van waterstraalsnijden, zijn ze snel genoeg overstag!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

De Cromvoirtse vergroot watersnijcapaciteit

16-01 De leverancier van snel metaal op maat zag een aantal jaren geleden in haar…

Plaatbewerking

Beter waterstraalsnijden

31-08 Waterstraalsnijden is moeilijk onder de knie te krijgen omdat de waterstraal tijdens het bewerkingsproces…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV