Walter neemt Amerikaanse GWS Tool Group over

Walter heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de in de VS gevestigde GWS Tool Group (GWS), een fabrikant van volhardmetalen vingerfrezen en boren, evenals HSS-tappen en PCD-producten. GWS richt zich op hoogontwikkelde, op maat gemaakte snijgereedschappen voor de Amerikaanse markt.

Walter neemt de Amerikaanse GWS Tools Group over om de aanwezigheid in de VS te vergroten. Op de foto: Richard Harris van Walter (l) en Rick McIntyre van GWS.

De overname ondersteunt de groeistrategie van Walter in Noord-Amerika. “Ik ben erg blij dat we een overeenkomst hebben bereikt om GWS over te nemen, omdat het onze aanwezigheid in de VS aanzienlijk zal vergroten en ons aanbod van volhardmetalen gereedschappen in deze belangrijke markt zal versterken”, zegt Richard Harris, president van Walter.

GWS heeft een sterke focus op de lucht- en ruimtevaartindustrie en biedt een complementair productportfolio. Dit is een strategische kans om de positie van Walter en GWS in de productie van geavanceerde componenten en lichtgewicht materialen te vergroten. Bovendien zullen de producten van GWS het totale aanbod voor Walter in Noord-Amerika uitbreiden.

Rick McIntyre, die president van GWS blijft, zegt: “We zijn verheugd om onze Noord-Amerikaanse productieaanwezigheid en toewijding aan service te combineren met de enorme capaciteiten, middelen en expertise van Walter. Dit is een groot voordeel voor onze klanten, die altijd onze belangrijkste stakeholder zijn geweest.” GWS zal blijven opereren als een op zichzelf staande entiteit met een eigen verkoopteam en merk. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond en is onderhevig aan relevante wettelijke goedkeuringen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

ViP workshop Leering Hengelo: Verspanen in Praktijk

23-04 Leering Hengelo organiseert op 16 mei  in samenwerking met STODT, Walter en MCB Direct…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X