WFL toont alle innovaties van 2021 op Metav digital

Op Metav digital (23 tot 26 maart) zal WFL Millturn Technologies in een websessie laten zien hoe compleetbewerking de productie van complexe en moeilijk te bewerken componenten kan vereenvoudigen. De machinebouwer presenteert alle innovaties van het jaar 2021 op de virtuele beursstand. Denk daarbij aan de nieuwe M20 Millturn, high-end automatiseringsoplossingen en softwareoplossingen voor een intelligente procesbewaking.

De M20 Millturn is de nieuwste toevoeging aan de Millturn-familie en de ideale oplossing voor gebruikers die zich richten op een krachtige multitaskingmachine. Bijzonderheden zijn de hoge stabiliteit van de machine en het geïntegreerde motorspilconcept, dat praktisch elke bewerkingstechniek aankan. Het scala aan toepassingen voor de M20 is breed, waarmee het bewerkingscentrum geschikt is voor veeleisende sectoren, zoals de luchtvaart-, automobiel- en kunststofindustrie.

Daarnaast is de M20 dankzij een hoge flexibiliteit ook ideaal voor toeleveranciers. Bij het ontwerpen van de M20 Millturn was het doel om een ​​compacte en stevige machine te bouwen voor langdurige nauwkeurigheid. De M20 is geschikt voor het bewerken van werkstukken met een diameter tot 500 mm en is voorzien van een krachtige 44 kW hoofdspil.

WFL iControl – de intelligente procesbewaking

Met de fundamentele nieuwe ontwikkeling van interne procesbewaking heeft WFL het scala aan functies aanzienlijk uitgebreid. Met het nieuwe ‘iControl’-systeem kunnen processignalen in de besturing worden opgevangen, geëvalueerd en geregistreerd. De introductie van nieuwe monitoringstrategieën, zoals het zogenaamde ‘Yellow Limits’, resulteert in aanzienlijke voordelen bij het bewaken van gereedschapsbreuk en gereedschapsslijtage. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om externe sensoren te integreren in de procesbewaking. Dit laatste maakt bijvoorbeeld continue monitoring en registratie van prestatiegegevens van koelvloeistofpompen of spindellagers mogelijk.

De maximaal zestien te bewaken processignalen worden door WFL in de fabriek geconfigureerd in overeenstemming met de machine-uitrusting en live weergegeven op het bedieningsscherm. Belangrijke processignalen zijn de krachten of koppels van de NC-assen en spindels, maar ook de signalen van geïntegreerde sensoren (trillingen, druk, temperatuur etc.), ingebouwd in machineonderdelen of in sensorische gereedschappen, kunnen voor bijvoorbeeld  gebruikt worden voor procesbeheersing, -optimalisatie of -bewaking.

iControl Basic maakt snelle registratie van maximaal zestien processignalen (> 100 Hz) mogelijk

Robotcel voor een M35 Millturn.

Over het algemeen is procesbewaking onderverdeeld in functies die de machine, het werkstuk en het gereedschap beschermen, en functies die de gereedschapsslijtage registreren en een constante productiviteit garanderen. De ‘Wear Limit’ en de Tool Missing Limit’ zijn bijvoorbeeld een essentiële innovatie voor het detecteren van gereedschapsslijtage of totale breuk. Het doel was om een ​​oplossing te ontwikkelen die uiterst gevoelig en betrouwbaar reageert op alle denkbare afwijkingen in het bewerkingsproces. Daarnaast biedt WFL onder de titel ‘iControl Data Recording’ een langdurige registratie van de procesdata aan. Dit is vooral bij de productie van veiligheidsrelevante componenten een belangrijk thema.

Wees slim en ga automatiseren

Autofabrikanten, de lucht- en ruimtevaartindustrie en vooral de matrijzenbouw vertrouwen al lang op een geautomatiseerde productie. Volgens WFL neemt de interesse voor automatisering nu ook toe in andere industrieën, vooral vanwege de mogelijkheid om autonome nacht- en weekenddiensten te kunnen implementeren. Voor het automatisch laden en lossen van werkstukken werkt WFL Millturn Technologies afhankelijk van de wensen van de klant met automatiseringsvarianten zoals portaalladers en robots.

Ook kunnen transport- en opslagsystemen voor werkstukken, gereedschappen en spaninrichtingen naar wens worden gecombineerd. Dit resulteert in doorslaggevende voordelen voor de gebruiker, zoals continue productiviteit met minimale inspanning van de operator. Geautomatiseerde machines zijn ook ideaal voor herhaalopdrachten. Maar robots zijn niet alleen inzetbaar bij grootschalige serieproductie; automatisering in combinatie met eenvoudig te programmeren software brengt ook veel voordelen met zich mee voor kleine series. Klantspecifieke opties, zoals het labelen, reinigen, meten of een aanvullende bewerking door de robot – zoals ontbramen – bieden optimale voorwaarden voor automatisering.

Robotcel voor een M35 Millturn.

Robotcel voor een M35 Millturn.

Andere onderwerpen die op de Metav digitaal aan bod komen zijn onder meer: ​​ID-bewerking, koelsmeermiddeloplossingen, CrashGuard collision monitoring en meten en scannen met de WFL-cycli. WFL wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer uit Hilversum.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Oude Reimer draait en freest op de Nederlandse Metaal Dagen

12-04 Bezoekers die geïnteresseerd zijn in nauwkeurige microbewerkingen kunnen hun hart ophalen op de stand…

Verspanen

WFL verfijnt stap voor stap compleet bewerking

25-08 De Technology Meeting was volgens WFL dit jaar een groot succes. Ruim 1.000 bezoekers…

Verspanen

Heller Open House richt zich op nieuwe generatie vier- en vijfassers

04-05 Bezoekers konden deze week hun hart ophalen bij het Open House van Heller. Met…

Verspanen

Heller organiseert Open House én verwerft belang in IGH Infotec

11-04 Heller pakt dit jaar stevig uit op het Open House. Met live presentaties van…

Verspanen

Open House Chiron in teken van geautomatiseerde en duurzame productie

08-04 Een echte, persoonlijke handdruk om je te verwelkomen, persoonlijke gesprekken en individueel advies: op…

Verspanen

Emag stoot onderdeel af

04-01 Dat gebeurt via een management buy out. De directeur van dit onderdeel neemt alle…

Featured

Bredel brengt flexibiliteit in geautomatiseerd draaifrezen

23-09 Met de complete installatie kan Bredel wisselende onderdelen voor slangenpompen onbemand produceren en een…

Verspanen

Oude Reimer toont geautomatiseerd voorinstellen met robotprimeur op Nederlandse Metaaldagen

08-09 Om het rendement van CNC-draai- en freesmachines optimaal te benutten, kiezen veel verspaners voor…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021