Widenhorn: meer innovaties dan ooit

0

Widenhorn heeft dit jaar meer innovaties dan ooit. Deze zijn er allemaal op gericht om meer uit materiaal, machines en mensen te halen. Zoals PROfirst V10.5, het complete en Nederlandstalige systeem voor alle snijmachines, dat op de TechniShow voor het eerst wordt gelanceerd. Deze nieuwe versie bevat veel vernieuwingen voor ieder plaatwerkbedrijf.

De 3D STEP module is uitgebreid, zodat automatische zettekeningen voor de werkvloer gegenereerd kunnen worden. Daarnaast is de nesting- en snijtechnologie geoptimaliseerd om meer uit machine en materiaal te halen. Dit kan volledige gepland worden met de Jobvision module. Een accurate calculatie voor plaatbewerking, maar ook andere metaalbewerkingen wordt ook steeds belangrijker. Niet alleen voor een toeleveringsbedrijf om binnen enkele klikken een offerte bij een klant te hebben, maar ook voor een inkoopafdeling van een productiebedrijf.
Steeds vaker komt de vraag op; zelf produceren of uitbesteden? De PROfirst V10.5 Calculatie en Offertemodule kan hierbij van grote waarde zijn. De software kan op basis van een 2D tekening (DXF, DWG, PDF, DSTV) of zelfs 3D samenstelling (STEP) automatisch een offerte maken, waarbij extra bewerkingen, zoals kanten, tappen, verzinken en ontbramen direct worden mee gecalculeerd. Deze nieuwste release kan zelfs verschillende variaties van een bewerking automatisch calculeren aan de hand van door de gebruiker gedefinieerde waardes. Ook profielen nesten voor zagen en buislasersnijden is mogelijk, waarbij een complete database van profielen beschikbaar is. Door de online module kan een toeleveringsbedrijf haar klanten ook via hun eigen website producten automatisch laten calculeren. Dit alles kan 1 op 1 gekoppeld worden met een ERP of boekhoudsysteem, zodat dubbel werk wordt uitgesloten en met 1 druk op de knop een order overgenomen kan worden met alle bewerking, tijden en materiaalbehoefte.

CADCAM voor kantbanken
De nieuwste release voor AutoPOL GT wordt op de TechniShow officieel gelanceerd. AutoPOL komt met een Batch module. Hiermee kunnen meerdere producten automatisch en zonder inmenging van een werkvoorbereider worden geprogrammeerd en programma’s gemaakt. Deze kan nog wel toezien dat alles goed gaat en eventueel iets eenvoudig handmatig aanpassen als dat nodig is. Dit reduceert de programmeerkosten enorm. AutoPOL GT ondersteunt ook de Trumpf TASC 6000 controller. Niet alleen wordt de NC-code geheel correct gemaakt, maar ook de 3D visualisatie aan de machine wordt gemaakt door AutoPOL.

Duurzame laserlens
Ophir heeft een nieuw type laserlens ontwikkeld. De Duralens Extra heeft een lage absorptie, is radioactief vrij, biedt een optimale focus stabiliteit en een optimale levensduur. In de Benelux is deze nieuwe laserlens exclusief beschikbaar bij Widenhorn. Daarnaast levert Widenhorn hoogwaardige snijonderdelen voor alle types laser-, fiber- en plasmasnijmachines.

JETCAM V20
JETCAM V20 wordt tijdens de TechniShow in de Benelux gelanceerd. Dit geautomatiseerde systeem voor de aansturing van alle plaatbewerkingsmachines komt met veel nieuwe functionaliteiten, zoals flycut om snijtijd enorm te reduceren. Daarnaast is optimalisatie van ponsnibbel en pons-laser combimachines mogelijk door nieuwe mogelijkheden in automatisch bewerken en automatisch nesten, zoals mozaïek nesten. Ook het automatisch afvoeren en afleggen van producten is verder verbeterd, zodat programmeren steeds minder tijd kost en machines steeds verder geoptimaliseerd kunnen worden.

Widenhorn AutoPOL_GT_04
AutoPOL GT bevat een Batch module. Hiermee kunnen meerdere producten automatisch en zonder inmenging van een werkvoorbereider worden geprogrammeerd en programma’s gemaakt.

Universal Laser Systemen
Ook demonstreert Widenhorn de lasersystemen van Universal Laser Systems voor snijden, graveren en markeren. Alle lasersystemen worden geleverd met een complete materialen database, zodat de gebruiker direct kan starten met produceren. De Universal Lasers zijn in vele verschillende platformen, formaten en laserbronnen te verkrijgen, welke uitgebreid kunnen worden met opties, zoals HPDFO, Roterende As, Productdoorvoer, 1-Touch Laser Photo, SuperSpeed, afzuiging en UCR. Op de stand zijn meerdere modellen live in actie te zien.

100 jaar Widenhorn
In september 2019 zal worden stil gestaan bij een eeuw Widenhorn, de Rotterdamse technische groothandel in machines en gereedschappen. Bij die gelegenheid zal een boek gepresenteerd worden over de bedrijfsgeschiedenis. Dit boek wordt geschreven door Bert Euser. In september 2019 zal worden stil gestaan bij een eeuw Widenhorn, de Rotterdamse technische groothandel in machines en gereedschappen. Bij die gelegenheid zal een boek gepresenteerd worden over de bedrijfsgeschiedenis. Dit boek wordt geschreven door Bert Euser. Tijdens de TechniShow is een speciale historie stand te vinden in hal 7, stand F028. Hier zijn historische foto’s en items te vinden over zowel de geschiedenis van Widenhorn als de Technishow, waar het familiebedrijf al sinds 1951 aan deelneemt.

Widenhorn_Stand_TechniShow
Widenhorn doet al sinds 1951 mee aan de TechniShow. Op de foto de stand tijdens de eerste beursdeelname.

Hulp bezoekers gevraagd
Widenhorn is op zoek naar historische verhalen, documenten, oude gereedschappen, catalogi, advertenties, foto’s, namen van medewerkers, et cetera, kortom spullen en informatie uit het verleden. De eeuweling ontvangt bezoekers graag op deze stand om hun herinneringen te horen.

Widenhorn, hal 7, stand D002